Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Μ. Καρχιμάκης στον STYLE100: «Όλα τα έργα στο Νομό Λασιθίου έχουν «σφραγίδα» ΠΑΣΟΚ»

    safe_image
  • «Το ΠΑΣΟΚ συκοφαντήθηκε και αδικήθηκε»
  • «Η ΝΔ είναι ο αντίπαλος»
  • «Αυτόνομα πορεύεται το ΚΙΝΑΛ, τις συνεργασίες τις πληρώσαμε ακριβά».


«Για πείτε μου ένα έργο που έχει κάνει η ΝΔ στη Σητεία; Ούτε ένα». Αποστομωτικός ο Μιχάλης Καρχιμάκης για  το τι αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ τότε, ΚΙΝΑΛ τώρα, στα μεγάλα έργα της περιοχής και όλου του Νομού, παράθεσε, στη συνέντευξη του στον STYLE100 και τον Κ. Γραμμενίδη, συγκεκριμένα στοιχεία για όλα.
Χρεώνει  στις κυβερνήσεις της ΝΔ όχι μόνο καθυστερήσεις και αναθέσεις σε «ημετέρους», αλλαγή και επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές, όπως η σκόπιμη και τεχνητή  διόγκωση των ελλειμμάτων από τον Γ. Αλογοσκούφη και την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή που οδήγησαν σε ευρωπαϊκές οδηγίες για περικοπή  δαπανών και είχαν συνέπειες στα δημοπρατημένα  από την προηγούμενη κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ). Ένα από αυτά ήταν ο δρόμος Αυχήν Αγκαθιά -Χαμέζι-Σητεία.
Ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τονίζει πως πάντα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στην περιοχή, δεν ξεχνά την τιμή που του έκανε η Σητεία με τις απανωτές του βουλευτικές θητείες, και παρόλο που δέχεται εισηγήσεις για να «επιστρέψει στη βάση» του , σημειώνει πως και στις επόμενες εκλογές , (που δεν αποκλείει να γίνουν μέσα στο φθινόπωρο που έρχεται για να «κάψει» η κυβέρνηση τον εκλογικό  νόμο που ισχύει της απλής αναλογικής και να εισπράξει τα κέρδη της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης) θα είναι υποψήφιος Δυτικής Αθήνας.
Για την υγειονομική κρίση και την αντιμετώπιση  της από την κυβέρνηση, παρατηρεί πως υπήρξε πετυχημένη, γιατί λήφθηκαν ως αρνητικά παραδείγματα όσα έγιναν (ή δεν έγιναν ) σε Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο. Ωστόσο, δεν υπήρξε προληπτική πολιτική για ευπαθείς ομάδες σε γηροκομεία,καταυλισμούς προσφύγων και περιοχές που κατοικούν  τσιγγάνοι. Βλέπει ταυτόχρονα ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, που στηλιτεύει για την επιλογή της να «επενδύσει» με την επικοινωνιακή  της πολιτική 20 εκατομμύρια στα  μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ, που στη συνεχεία επικεντρώθηκαν μόνο στο τι κάνει η κυβέρνηση αφήνοντας απέξω τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ.
Αναφέρεται  εδώ και σε κάτι που μας αφορά, στα περιφερειακά μέσα, που δεν ακολουθούν την κεντρική ατζέντα και δίνουν βήμα σε όλους, και έμειναν έξω από κάθε κυβερνητική στήριξη.
Εκτενώς και λεπτομερειακά αφιερώνει χρόνο της συζήτησης στο αεροδρόμιο Σητείας , όπου δεν παραλείπει να αναφερθεί στη συνδρομή πρωτοβουλίας πολιτών (Π. Πετυχάκης), το ρόλο που έπαιξε η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Νίκο Κουρουπάκη , η συνεχεία που έγινε από τον Θοδωρή Πατεράκη ως δήμαρχο. Σε κάθε περίπτωση όμως, υπήρξε ανάγκη να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να πιέζει , κεντρικά, και να ξεπερνά δυσκολίες. Και ήταν αυτός. ´
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης παραμένει σταθερός στη θέση  πως η δεξιά, με όποιο όνομα κι αν  έχει το κόμμα που την εκπροσωπεί, είναι ο.σταθερός αντίπαλος, υπερασπίζετε το ΠΑΣΟΚ που όπως λέει συκοφαντήθηκε και φέρνει στη συζήτηση την περίπτωση Βενιζέλου και την επιλογή της συνεργασίας με τη ΝΔ, που το ΠΑΣΟΚ  πλήρωσε ακριβά. Υπερασπίζεται την επιλογή της αυτόνομης πορείας και τη σημερινή ηγεσία, τη Φώφη Γεννηματά.
Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση ο Γ. Πρετεντέρης με την πολυσυζητημένη σεξιστική του αναφορά στην Φώφη Γεννηματά και στο κομμωτήριο, που τον χαρακτηρίζει σκοτεινό υπηρέτη συμφερόντων και άλλα πολλά.
Ολόκληρη η συνέντευξη στο ηχητικό.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας