Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Εστίαση: Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες στο Λασίθι!

Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες πραγματοποίησαν οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης την Τετάρτη 06/05/2020 σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και σε όλο το Λασίθι. Ήταν μια πρωτότυπη εκδήλωση-διαμαρτυρία ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης & του τουρισμού EMPTY CHAIRS -ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.

Περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα , διαμαρτυρήθηκαν για να ζητήσουν το αυτονόητο: Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Ο Κλάδος της εστίασης την τελευταία 10ετία αποδείχθηκε όχι μόνο ισχυρός παίκτης αλλά και εργοδότης ύστατης καταφυγής , μέσα σε μια πρωτοφανή εκτίναξη της ανεργίας και ταυτόχρονα ο Κλάδος με τον μεγαλύτερο υπερεπαγγελματισμό , (το 90% των νέων επιχειρήσεων μέσα στην κρίση) , δείγμα μιας φιλοσοφίας εύκολου χρήματος ή και πλουτισμού . Τα χρόνια αυτά ο Κλάδος έγινε αποδέκτης δυσβάστακτων αυξήσεων (φορολογικών συντελεστών φορολόγησης , ΕΝΦΙΑ , τέλος επιτηδεύματος , εισφοράς αλληλεγγύης , αύξηση τεράστια στον ΦΠΑ από 13%-23% ή 24%, ΔΕΚΟ 42 ,5% , αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα 32% στο φυσικό αέριο 70% στο πετρέλαιο κίνησης , δημοτικά τέλη , τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου , πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και ουκ εστίν αριθμός .

Και ενώ υπερχρεωμένος ο Κλάδος μετά από 10 έτη κρίση , προσπαθεί να ανακάμψει με μόνο θετικό μέτρο την μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% (Μάιος του 2019) στο 48% του Κλάδου και παρά την προεκλογική εξαγγελία της σημερινής κυβέρνησης για άμεση μείωση του ΦΠΑ αμέσως μετά τις εκλογές της 17/4/2019 σε όλο τον Κλάδο , και ενώ μετρούσε τι ς πληγές του , με την απαγόρευση του καπνίσματος είδαμε μια μείωση του κύκλου εργασιών κατά 40% και στις 14/3/20 έρχεται για τον Κλάδο ο ξαφνικός θάνατος . Αναστολή μέχρι νεωτέρας της λειτουργίας των επιχειρήσεων του Κλάδου λόγω της ασύμμετρης απειλής του COV ID-19.

Πηγή: SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας