Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Οι πλωτές εξέδρες στη μαρίνα Σητείας

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας, εκτός ημερήσιας διάταξης έγινε ενημέρωση για τρέχοντα θέματα από τον κ. Αντωνιδάκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ένα θέμα για το οποίο υπήρξε ενημέρωση αφορούσε τις πλωτές εξέδρες στην μαρίνα, συνολικά 240 μέτρων για 110 σκάφη, προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αναμένεται από το Υπουργείο εντός του έτους οπότε πρέπει να ωριμάσουν οι απαιτούμενες μελέτες ώστε να μπορεί ακολούθως να υλοποιηθεί το έργο.
«Ωρίμανση εννοούμε καταρχήν τη ΜΠΕ του λιμανιού που πρέπει να γίνει μία τροποποίηση ώστε να περιλάβουμε και τις πλωτές εξέδρες. Αυτό έγινε. Επίσης χρειάζεται και αδειοδότηση του έργου που σημαίνει να πάρουμε έγκριση από το Υπουργείο. Ουσιαστικά πρέπει να στείλουμε τεχνική έκθεση, κατόψεις για το έργο κλπ στο Υπουργείο Ναυτιλίας στο οποίο θα στείλουμε το επόμενο διάστημα τον φάκελο του έργου. Το αν θα υλοποιηθεί το έργο εντός του έτους εξαρτάται από την χρηματοδότηση του Υπουργείου. Έχουμε την διαβεβαίωση για την χρηματοδότηση του έργου. Λόγω όμως κορονοϊού υπάρχει καθυστέρηση.»

Η ράμπα στον Κουρεμένο
Τέλος όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας στο Υπουργείο για έγκριση (Διεύθυνση Λιμενικών Έργων ) βρίσκεται το θέμα της ράμπας στον Κουρεμένο. «Έχουμε έτοιμη την μελέτη, το ποσό στον προϋπολογισμό και περιμένουμε την έγκριση από το Υπουργείο για να την υλοποίηση του που θα γίνει εντός του 2020. Επίσης αναφέραμε ότι προχωράει η εξομοίωση της χερσαίας ζώνης του Κουρεμένου η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο για έγκριση. Επίσης έχει ολοκληρωθεί και η τροποποίηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σητείας και έχει κατατεθεί στο Υπουργείο για έγκριση».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας