Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ομόφωνα ένοχος ο 37χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του στη Σητεία

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, κρίθηκε ο 37χρονος που  σκότωσε την μητέρα των παιδιών του, τον Μάρτιο του 2019 στη Σητεία.

Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πρόταση την οποία είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Εισαγγελέας.
Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα.
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. “Όπως είπε, στην απολογία του, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα.
“Την μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας”, είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, “λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω”.
Στη συνέχεια ανέφερε: “Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε… κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους». Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα.
“Τρελάθηκα”, είπε, “έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα”!
Η υπόθεση
Θυμίζουμε ότι η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη Σητεία τον Μάρτιο του 2019, όταν ο αδελφός της άτυχης 32χρονης γυναίκας την βρήκε νεκρή στο σπίτι της μητέρας της όπου και διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όντας σε διάσταση με τον σύζυγο της.
Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και στραγγαλισμού. Εντοπίστηκε από συγγενικά της πρόσωπα όταν πήγαν στο σπίτι κι άκουσαν τα κλάματα των δύο μικρών παιδιών της, ηλικίας 6 και 18 μηνών. Ειδοποίησαν τις Αστυνομικές Αρχές Σητείας που έσπευσαν στο σημείο όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου μετέφερε την νεκρή γυναίκα στο Νοσοκομείο της Σητείας.
Ο 36χρονος τότε άνδρας, σύζυγος της 32χρονης – κάτοικοι και δύο Σητείας – που εντοπίστηκε νεκρή, ανακρίθηκε από την Αστυνομία ενώ θυμίζουμε ότι ο φερόμενος ως δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία αναφέροντας ότι είχε χτυπήσει την γυναίκα του.
Βάσει αναφορών φιλικών αλλά και συγγενικών προσώπων το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά εξ ού και η απόφαση να μείνει η άτυχη γυναίκα με τα παιδιά της το τελευταίο διάστημα στο σπίτι της μητέρας της η οποία την ώρα του συμβάντος έλλειπε από το σπίτι.
Όπως είχε δηλώσει τότε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας Αριστειδης Τσατσάκης «πρόκειται για ακαριαίο θάνατο, συνέπεια ενός βίαιου στραγγαλισμού που προκάλεσε ασφυξία. Οι ενδείξεις αυτές, δεν κατέδειξαν εκδορές ή αλλά τραύματα, γεγονός που μας οδηγεί στην εικασία ότι δεν υπήρξε άλλου είδους πάλη».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας