Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ψήφισμα φορέων για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας


https://www.inotos.gr/wp-content/uploads/2020/04/-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF-e1586174941244.jpg

Οι υπογράφοντες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των υγειονομικών για τις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του Νοσοκομείου-ΚΥ Σητείας ενώνοντας την φωνή μας με τους υγειονομικούς για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.



Η πανδημία του κορονοϊού έδρασε ως καταλύτης αποκαλύπτoντας τη τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, τις τεράστιες συσσωρευμένες ελλείψεις και προβλήματα, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει και παίρνει. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.
Διεκδικούμε:
·         Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ζωτικής σημασίας μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Σητείας ώστε να λειτουργεί το Τ.Ε.Π., η βραχεία νοσηλεία στο Τ.Ε.Π. και τα εξωτερικά ιατρεία κανονικά. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, ειδικά στην θέση του ακτινολόγου ώστε να λειτουργήσει ο υπέρηχος και ο Αξονικός τομογράφος που τώρα δεν λειτουργούν, ο αξονικός κοντά 7 μήνες τώρα. Να προσληφθούν άμεσα ιατροί τουλάχιστον στην ειδικότητα καρδιολόγου, παθολόγου, μικροβιολόγου και αναισθησιολόγου, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι εφημερίες σε όλες τις ειδικότητες. Να καλυφθούν όλα τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό που ήδη πριν από την πανδημία ήταν τεράστια και οι τελευταίες προσλήψεις δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο. Αντίστοιχα τα κενά σε άλλες υπηρεσίες, τεχνικούς, μάγειρες, συντηρητές, διοικητικό προσωπικό κ.α.
·         Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα Νοσοκομεία σε όλους τους Δήμους του Νομού. Το ΤΟΜΥ Σητείας,  που καλείται να εξυπηρετήσει έναν Δήμο 20.000 κατοίκων, αυτή τη στιγμή είναι στελεχωμένο με 2 αντί 4 γιατρούς και πρέπει άμεσα να ενισχυθεί και να υπάρξει μέριμνα ώστε να πάψει η αντιεπιστημονική εγκατάσταση του εντός του Νοσοκομείου.
·         Να εξοπλιστούν με Μέσα Ατομικής Προστασίας όλοι οι υγειονομικοί για να μη νοσήσουν και με υλικά και υποδομές για να «πολεμήσουν». Στη Σητεία αυτή τη στιγμή τα αποθέματα δεν επαρκούν, παρά μόνο για λίγες ακόμα μέρες (μάσκες, στολές προστασίας κ.α.).
·         Να λειτουργήσουν οι 3 κλίνες  ΜΕΘ που είναι κλειστές στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να γίνουν επιπρόσθετες προσλήψεις και να ανοίξουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που θα χρειαστούν άμεσα.
·         Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας ιατρών, εργαστηρίων όπως και το προσωπικό τους με ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
·         Να ξεκινήσει πάλι και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της μαιευτικής κλινικής στο νοσοκομείο Σητείας.
·         Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου
Ομάδα Γυναικών Σητείας (μέλος της ΟΓΕ)
Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Σητείας
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Σητείας (ΠΑΜΕ)
«ΤΑΛΩΣ» - Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Λασιθίου

Συνολικες προβολες σελιδας