Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Το «στοίχημα» της Κρήτης και το δεύτερο «κύμα» κορωνοϊού

«Βοήθησε ο έγκαιρος αποκλεισμός της Κρήτης», ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος


Μπορεί να μην έχει «κερδηθεί» κανένα στοίχημα, ακόμη, όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού, όμως στα θετικά είναι το γεγονός ότι η καμπύλη της Ελλάδας έχει μια ελεγχόμενη πορεία.
Αυτό τόνισε ο ομότιμος καθηγητής δημόσιας υγείας και επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέλυσε τα δεδομένα για την Κρήτη, κάνοντας την δική του εκτίμηση για τα κρούσματα αλλά και για την πιθανή μειωμένη διασπορά. Ο αποκλεισμός του νησιού εγκαίρως βοήθησε σε αυτή την κατάσταση χωρίς όμως κάτι να είναι ακόμη δεδομένο.
Στην πιθανότητα του δεύτερου κύματος, αλλά και στην πρόοδο της επιστήμης όσον αφορά τα σκευάσματα αλλά και το εμβόλιο ο ομότιμος καθηγητής δημόσιας υγείας τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουμε κάτι με σαφήνεια.
Ωστόσο στα θετικά της επιδημίας είναι ότι ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα είναι αποδεκτό πλέον πως η πλειοψηφία των νοσούντων παρουσιάζει ήπια συμπτώματα κάτι που είναι, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, στα θετικά.
Όσον αφορά την χαλάρωση των μέτρων τόνισε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα όμως αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα της διαδικασίας όταν η επιδημία θα είναι μειωμένη αισθητά έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα μέτρα να χαλαρώνουν.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας