Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

7 Απρίλη στο Νοσοκομείο Σητείας, η φωνή των γυναικών ενώνεται με την φωνή των μάχιμων υγειονομικών

Η σημερινή κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όπως επίσης σε εξοπλισμούς και υλικά, έχει τις ρίζες της πριν από την πανδημία του κορονοϊού.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, που ήταν τραγική ακόμα και πριν την εκδήλωση της πανδημίας. Η πανδημία ως καταλύτης αποκάλυψε τη γύμνια τους. Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.




Η Ομάδα Γυναικών Σητείας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των υγειονομικών για τις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Ενώνουμε τις φωνές μας για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Διεκδικούμε:
·         Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ζωτικής σημασίας μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Σητείας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ότι λόγω έλλειψης προσωπικού ΔΕΝ λειτουργεί βραχεία νοσηλεία στο Τ.Ε.Π., ΟΥΤΕ ο υπέρηχος και ο Αξονικός τομογράφος (αφού δεν υπάρχει ακτινολόγος) και ΔΕΝ καλύπτονται πλήρως όλες οι εφημερίες σε πολύ βασικές ειδικότητες (όπως καρδιολόγος, παθολόγος, μικροβιολόγος και άλλοι).  
·         Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα Νοσοκομεία σε όλους τους Δήμους του Νομού. Συγκεκριμένα το ΤΟΜΥ Σητείας είναι υπό-στελεχωμένο με 2 αντί 4 γιατρούς και καλείται να καλύψει ένα Δήμο 20000 κατοίκων.
·         Να λειτουργήσουν οι 3 κλίνες  ΜΕΘ που είναι κλειστές στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να γίνουν επιπρόσθετες προσλήψεις και να ανοίξουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που θα χρειαστούν άμεσα.
·         Να εξοπλιστούν με Μέσα Ατομικής Προστασίας όλοι οι υγειονομικοί για να μη νοσήσουν και με υλικά και υποδομές για να «πολεμήσουν». Οι ελλείψεις αυτή τη στιγμή στη Σητεία είναι τεράστιες και υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης τους στις επόμενες μέρες.
·         Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας ιατρών, εργαστηρίων όπως και το προσωπικό τους με ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
·         Να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία της μαιευτικής κλινικής στο νοσοκομείο Σητείας.
·         Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.
Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Στις 7 Απρίλη 10:30 στο Νοσοκομείο Σητείας, η φωνή των γυναικών ενώνεται με την φωνή των μάχιμων υγειονομικών.
Πηγή : Sitiafm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας