Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησε πιλοτικά η τηλεκπαίδευση στη Γ’ Λυκείου στο νομό Λασιθίου

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/ekpaideysi_apostasi_online-750x375.jpgΠρώτη μαθημάτων θα είναι η σημερινή για μερικούς μαθητές της Γ’ Λυκείου στο νομό Λασιθίου, με το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, να είναι έτοιμο να λειτουργήσει και από αύριο και τις επόμενες μέρες αναμένεται όλα τα τμήματα Γ’ Λυκείου του νομού να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.


Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου,  Μιχάλης Παπαδάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το νέο αυτό πρόγραμμα το οποίο ξεκινά πιλοτικά μόνο στο νομό Λασιθίου από όλη την Κρήτη, και σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου θα επεκταθεί και σε άλλες τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου.

Χθες όπως είπε έγινε η πρώτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ διευθυντών των σχολείων και καθηγητών που έχουν περισσότερες γνώσεις ή πιστοποιήσεις σε θέματα πληροφορικής, και είναι αυτοί που θα αναλάβουν να εξηγήσουν τη λειτουργία στους υπόλοιπους καθηγητές και στους μαθητές.

Ήδη από σήμερα, όπως είπε, τα ΓΕΛ Σητείας και Νεάπολης έχουν προγραμματίσει κανονικά τα μαθήματά τους, έχοντας ενημερώσει τους μαθητές που θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι, και τα υπόλοιπα τμήματα Γ’ Λυκείου όλων των άλλων σχολείων του νομού, θα ξεκινήσουν σταδιακά από αύριο, ανάλογα με το βαθμό ετοιμότητας του σχολείου.

Στη νέα πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, μπορούν να συμμετάσχουν έως και 100 άτομα, να γράφουν και να παρεμβαίνουν στο μάθημα, αναφέρει ο κ. Παπαδάκης, ενώ είναι πολύ απλή στη χρήση και δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα, είτε σε μαθητές είτε σε καθηγητές.

Τα μαθήματα όπως λέει μπορούν εκτός από υπολογιστή να γίνονται και τηλεφωνικά, είτε με σταθερό είτε κινητό τηλέφωνο για μαθητές που δεν έχουν υπολογιστή, αλλά θα μπορούν να συμμετάσχουν και να παρεμβαίνουν κανονικά στο μάθημα.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι




Συνολικες προβολες σελιδας