Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην Κρήτη

ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ Θα συνεχιστεί η συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Κρήτης για την εντομολογική επιτήρηση
Για την αντιμετώπιση της εκκόλαψης κουνουπιών στην Κρήτη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε εντολή, όπως κάθε χρόνο, να αρχίσουν άμεσα ψεκασμοί σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Οι εργασίες των ψεκασμών θα ξεκινήσουν άμεσα σε παρόχθια-παράχθια φυσικά συστήματα, σε περιαστικές περιοχές και ακολούθως θα συνεχιστούν στην ενδοχώρα και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο και ζητηθεί από φορείς, πολίτες.
Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία Περιφέρειας με το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Κρήτης στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης για την εντομολογική επιτήρηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.
Η εντομολογική επιτήρηση πραγματοποιείται συστηματικά και στις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, για την επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων καταπολέμησης.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν: την παρακολούθηση της δυναμικής και της μοριακής σύστασης των πληθυσμών των κουνουπιών, την παρουσία και ένταση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών σε αυτά (παθογόνων όπως του πλασμωδίου της ελονοσίας και του του Ιού του Δυτικού Νείλου/WNV) και την ανθεκτικότητά τους, ή την επικινδυνότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα.

Πηγή : Νέα Κρήτη



Συνολικες προβολες σελιδας