Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Αλλαγή επιφάνειας ακινήτων στο δήμο Σητείας

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 2 του ν. 4647/2019 οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία επιφάνειας των ακινήτων  μέχρι 31/3/2020,
χωρίς την επιβολή προστίμων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Τυχόν διαφορές στους αναλογούντες φόρους,   τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων  υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1/1/2020.                                   

   Για διευκόλυνση των πολιτών από 27-2-2020 έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή (https://tetragonika.govapp.gr/) για την υποβολή δήλωσης της επιφάνειας των ακινήτων προς τους ΟΤΑ . Μέσω της εν λόγω εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα μέχρι 31-3-2020  να δηλωθούν  τα ορθά στοιχεία επιφάνειας των ακινήτων σύμφωνα με  τυχόν αποκλίσεις που  υπάρχουν στα ηλεκτροδοτούμενα  ακίνητα  μεταξύ του Περιουσιολογίου (Ε9) και των δηλου-μένων μέσω των Δήμων στο ΔΕΔΔΗΕ  καθώς στα μη  ηλεκτροδοτούμενα για τις αποκλίσεις που υπάρχουν στο Ε9 και στα δηλωθέντα ή μη στο Δήμο.                                                                                                                                                                                       
 Οι παραπάνω δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν και στα γραφεία του Δήμου μας τις εργάσιμες μέρες και από ώρα 8.00΄ – 14.00΄ καταθέτοντας  σχετική αίτηση- υπ. Δήλωση  η οποία  διατί-θεται  από την υπηρεσία μας  και προσκομίζοντας αντίγραφο Ε9 διορθωμένο με τα σωστά τ.μ. του ακινήτου,  τυχόν τακτοποίηση αυθαιρέτου ή άλλο τίτλο ιδιοκτησίας, οικοδομική άδεια και την παροχή  ρεύματος για ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο.                                                                                                                                                                                    Τα ακίνητα που δηλώνονται είναι τα ηλεκτροδοτούμενα  και μη  κτίσματα εντός και εκτός σχε-δίου πόλης και οικισμών  και τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλης και οικισμών.                                              

 Καλούμε τους δημότες να εκμεταλλευτούν την παραπάνω ευνοϊκή διάταξη υποβάλλοντας την προβλεπόμενη  δήλωση.  Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας θα εφαρμοστούν οι ισχύου-σες διατάξεις διασταύρωσης των αδήλωτων ακινήτων και θα επιβληθούν  αναδρομικά τα ανα-λογούντα  τέλη και πρόστιμα.  
 Περισσότερες πληροφορίες  στο τηλ. 2843340528 κα Σφακιανάκη Ζαχαρένια.

                                                                Ο  Αντιδήμαρχος  Οικ. Υπηρεσιών


                                                    ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ


            

Συνολικες προβολες σελιδας