Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

«Μένουμε Σπίτι» οραματιζόμαστε, δημιουργούμε και κερδίζουμε!!!

https://cdn.eparxies.gr/wp-content/uploads/2020/03/A3-BREEKS-MenoumeSpiti-final-696x984.jpg
🏠🏡🏘🏚 «Μένουμε Σπίτι», 🏠🏡🏘🏚
οραματιζόμαστε, δημιουργούμε και κερδίζουμε!!!

👨👩👧👦Βιώνουμε όλοι πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η φονική εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μια σειρά έκτακτων και αναγκαίων μέτρων στη χώρα μας, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της «επέλασης» του ιού.

Από τις πρώτες ημέρες της κρίσης το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης "Robotic & Science Academy", με υψηλό αίσθημα ευθύνης ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και πειθαρχεί στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Μια από αυτές τις αποφάσεις, για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, βρήκε πολλές οικογένειες σε έντονο προβληματισμό, σχετικά με την απασχόληση των παιδιών που «μένουν σπίτι»
Εκτιμώντας ότι μέσα στην κρίση μπορεί να υπάρξει «φως», το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να μπορέσουν τα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και να «διαθέσουν» την ενέργειά τους σε ευχάριστες αλλά και καινοτόμες δράσεις.
👉Η αρχή γίνεται σε συνεργασία με τους Breeks και αφορά σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των LEGO®, με θέμα "Η Πόλη του Μέλλοντος και οι Ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας".
🏗Πρόκειται για πανελλαδικό διαγωνισμό στον οποίο τα παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω καλούνται να δημιουργήσουν με τουβλάκια την πόλη τους, όπως τη φαντάζονται σε μερικές δεκάδες / εκατοντάδες / χιλιάδες χρόνια!
👉Στον διαγωνισμό η συμμετοχή είναι δωρεάν, υπάρχουν τέσσερις (4) κατηγορίες ανά ηλικία, δίνεται η δυνατότητα για συνεργατικές δημιουργίες των παιδιών με τους γονείς, ενώ οι καλύτερες προσπάθειες θα επιβραβευτούν!
Μόνη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να διαθέτουν το απαιτούμενο δομικό υλικό.
👉Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ανάλογων δράσεων που προγραμματίζουμε και οι οποίες πιστεύουμε ότι θα τύχουν θετικής ανταπόκρισης από παιδιά, γονείς αλλά και άλλα Εκπαιδευτικά Κέντρα Ρομποτικής σε όλη την Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα της κάθε δράσης θα αποτελέσουν βάση για την δημιουργία έκθεσης τον Οκτώβριο 2020.
Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις συνεργασίας.
👉Είμαστε επίσης σίγουροι ότι όλη αυτή η περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους θα αποτελέσει σύντομα μια ανάμνηση, από την οποία όμως θα έχουμε αποκομίσει σημαντικά οφέλη, κυρίως θα έχουμε δώσει τη δυνατότητα στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να κάνουμε την κρίση «ευκαιρία δημιουργίας»!
🏘Σας καλούμε να φτιάξετε μια πόλη όπως τη φαντάζεστε με τουβλάκια LEGO® και σας δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσετε φανταστικά δώρα! Χτίστε τις ιδέες σας με τουβλάκια Lego και στείλτε μας με email ή μέσω της ειδικής φόρμας φωτογραφίες των δημιουργιών σας.
🔖Υπάρχουν τέσσερις (4) κατηγορίες συμμετοχών ανά ηλικία:
📌6-13 ετών
📌14-18 ετών
📌18+ ετών
📌Κατηγορία γονέων + παιδιά (συνεργατικές δημιουργίες).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπο τούβλων από σετ LEGO® όπως: LEGO® Duplo®, LEGO® System (City, Super Heroes, Star Wars, Friends, Ninjago κλπ), LEGO® Mindstorms® (NXT, EV3 κλπ), Boost®, WeDo®, Spike® κλπ ή συνδυασμό αυτών.
👏Όλες οι δημιουργίες θα βαθμολογηθούν από τα μέλη των Breeks και ο δημιουργός της καλύτερης από κάθε κατηγορία θα λάβει ένα δώρο LEGO®!
👉Δείτε τους κανόνες εδώ:
💻https://breeks.gr/…/33-menoume-spiti-apr20-contest-rules.ht…
👉Περισσότερες πληροφορίες - διευκρινήσεις στα
📲τηλ: 6940411020 - 28103605444 καθώς και στα
📧e-mail: info@breeks.gr & rsa.edu.gr@gmail.com
  



Συνολικες προβολες σελιδας