Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ευχαριστήριο της Κτήμα Τοπλού Α.Ε. για τα ΟιΝοτικά 2020

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας γεμάτος δράσεις για την Κτήμα Τοπλού Α.Ε., το φημισμένο Οινοποιείο της Μονής Τοπλού Σητείας, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή σε 2 μεγάλες εγχώριες εκθέσεις οίνου, τα ΟιΝοτικά, που διοργανώνει το Wines of Crete σε Χανιά και Ηράκλειο, όπου η Εταιρεία παρουσίασε τη νέα μεγάλη γκάμα κρασιών της, κερδίζοντας αναμφισβήτητα τις εντυπώσεις.

Το «ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ» ένα υπέροχο ροζέ με δροσερή γεύση και εξαίσια αρώματα, το «ΓΕΡΤΟ» από τη μοναδική λευκή κρητική ποικιλία «Θραψαθήρι», ο παραδοσιακός εξαιρετικός γλυκύς οίνος «ΦΙΛΟΘΕΟΣ», το «ΣΑΜΩΝΙΟ» από τη διεθνώς καταξιωμένη μεσογειακή ποικιλία «Ασύρτικο» και » και το «101 ΠΟΡΤΕΣ» ένα εξαίσιο αποτέλεσμα παλαίωσης βελούδινου κρασιού της διεθνούς ερυθράς ποικιλίας Syrah στα δρύινα βαρέλια, απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια από επαγγελματίες του κλάδου και οινόφιλους που τα γεύτηκαν. Αλλά και η τσικουδιά που παραδοσιακά παράγεται, όπως και η παλαιωμένη τσικουδιά «ΤΟΠΛΟΥ» κέντρισαν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Η εκκίνηση δόθηκε με τα ΟιΝοτικά στα Χανιά στις 15 & 16 Φεβρουαρίου που επισκέφθηκαν πάνω από 1.500 επισκέπτες και δοκίμασαν τις νέες και παλαιές εσοδείες από 31 Οινοποιεία του νησιού, ενώ τα ΟιΝοτικά του Ηρακλείου στις 22-24 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύουν την Έκθεση.
Η ομάδα του Wines of Crete είχε ετοιμάσει παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τις 2 Εκθέσεις, εστιάζοντας στην εκπαίδευση των επαγγελματιών και του οινόφιλου κοινού στο κρητικό κρασί. Η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη παρουσίασε πολύ ενδιαφέροντα οινικά σεμινάρια, εστιάζοντας σε δυο ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κρήτη: το Λιάτικο και το Ασύρτικο, ενώ ο sommelier Ελευθέριος Χανιαλίδης, ο σεφ Γιάννης Τσιβουράκης και ο sommelier & εκπαιδευτής Γιώργος Λούκας ετοίμασαν πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς κρητικών κρασιών και εδεσμάτων, αναδεικνύοντας απόλυτα τις κρητικές ποικιλίες οίνου με το φαγητό. Καλεσμένος επίσης ήταν ο αγαπητός σε όλους Ηλίας Μαμαλάκης, που μαζί με το γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα ταξίδεψαν τους επισκέπτες γευστικά 4.000 χρόνια πριν, ετοιμάζοντας 2 συνταγές από το καινούργιο βιβλίο του Χρήστου Λάπα «4.000 χρόνια γεύσεις».
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες για την αγάπη και τα θετικά οινικά σχόλιά τους, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουμε με περηφάνια για την παράδοση χρόνων που αντιπροσωπεύουμε στην καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία βιολογικού κρασιού και πίστη στις αξίες και τους στόχους μας. 

Σε επικύρωση αυτών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διάκριση που έλαβε η ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ Α.Ε. κατά τη συμμετοχή της στον 20ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που διεξήχθη τις 25 – 27 Φεβρουαρίου, όπου απέσπασε 2 χάλκινα μετάλλια με τα κρασιά μας Toplou Organic Λευκό και Toplou Organic Ερυθρό.
Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα προϊόντα του τόπου μας συνεχίζουμε και με χαρά σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο, στο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου της χώρας ΟΙΝΟΡΑΜΑ”, που θα διεξαχθεί στις 3-5 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο



Συνολικες προβολες σελιδας