Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Τα στοιχεία των δανείων των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας μετά από ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης»

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/tameio-parakatathikon-708_1.jpgΑπαντήσεις για τη δανειακή κατάσταση και τα χρέη των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας έδωσαν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, μετά από ερώτηση του βουλευτή και προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, που έκανε τα σχετικά ερωτήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στα δύο ξεχωριστά ερωτήματά  του ο βουλευτής ζητά να μάθει πόσα δάνεια οφείλουν οι Δήμοι, από ποιες τράπεζες έχουν δανειστεί, και αν μέρος των δανείων αυτών έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Τόσο ο Δήμος Ιεράπετρας όσο και ο Δήμος Σητείας απάντησαν πως δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα χρέη εξυπηρετούνται κανονικά, δίνοντας και τα σχετικά δανειακά στοιχεία.
Ο Δήμος Ιεράπετρας οφείλει 3 δάνεια συνολικού ύψους 3.411.480 το ένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα άλλα δύο στην Παγκρήτια Τράπεζα.
Ο Δήμος Σητείας οφείλει 6 δάνεια, το ένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα 5 στην Παγκρήτια Τράπεζα, συνολικού ύψους 3.043.712 ευρώ.


Η απάντηση του Δήμου Ιεράπετρας



Η απάντηση του Δήμου Σητείας




Πηγή : Ράδιο Λασίθι






Συνολικες προβολες σελιδας