Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Συμμετείχε στην Διεθνή έκθεση τουρισμού στο Χέρνιγκ της Δανίας ο Δήμος Σητείας

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/oasisitias.jpg?mtime=20200225144952Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε και φέτος στην διεθνή έκθεση τουρισμού FERRIE FOR ALLE που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας από 21-23 Φεβρουαρίου, φιλοξενούμενος για άλλη μία φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.


Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣ κ. Γ. Κακουράκης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Σητείας «ΕΣΤΙΑ» κ. Κωνσταντίνος Λυμπερίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Ο χώρος της έκθεσης κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες και δημοσιογράφους (65.000 σύμφωνα με τους οργανωτές), οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας και δοκίμασαν τοπικά προϊόντα και ποτά, λάδι, κρασί και ρακί προσφορά των εταιρειών Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. και Κτήμα Τοπλού Α.Ε. τις οποίες ευχαριστούμε.

Οι πωλήσεις πακέτων διακοπών κατά τη διάρκεια της έκθεσης κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των Δανών τουριστών για τη περιοχή της Σητείας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός τουριστών που επισκέφθηκαν τη περιοχή της Σητείας τα προηγούμενα χρόνια και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να την επισκεφθούν ξανά, γεγονός που αποδεικνύει ότι έμειναν ευχαριστημένοι από την άριστη φιλοξενία, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν συναντήσεις με το Διευθυντή πωλήσεων κ. Michael Buch Hansen και τα στελέχη του πρακτορείου Apollo, καθώς και με άλλους τουριστικούς πράκτορες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη περιοχή της Σητείας, όπως το πρακτορείο Primo Tours και το Arhus Charter.

Η παρουσία του Δήμου Σητείας στη παραπάνω έκθεση τα τελευταία χρόνια είναι απαραίτητη και έχει σαν στόχο να προβάλλει τη περιοχή και να υποστηρίξει τη διαφημιστική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το μεγάλο τουριστικό γραφείο Apollo στη Σκανδιναβία, για τη περιοχή της Σητείας και της Ιεράπετρας.

Για φέτος το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί πτήσεις τσάρτερ από τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία προς το αεροδρόμιο της Σητείας.

Ο Δήμος Σητείας και το γεωπάρκο Σητείας, θα συμμετάσχουν στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Μαρτίου, με στόχο τη προβολή της περιοχής και του γεωπάρκου της Σητείας ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού".

ετήχε 

Συνολικες προβολες σελιδας