Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Νίκος Καραμανωλάκης: Εχω τις αντιρρήσεις μου αλλά διανύουμε περίοδο χάριτος (ηχητικό)

DSC00373
Δυναμική διεκδίκηση για όσα πρέπει να γίνουν, αλλά και δυναμική αντίσταση σε όσα σχεδιάζονται να γίνουν ερήμην της θέλησης των κατοίκων της περιοχής, είναι το δίπτυχο που προτάσσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Στο Αυριο» Νίκος Καραμανωλάκης,
για την στήριξη που προσφέρει στην δημοτική αρχή, που εδράζεται στη σύμπνοια για πολλά (παραλιακό μέτωπο, νέο χωροταξικό και ο ενεργειακός σχεδιασμός, προστασία και ανάδειξη του Γεωπάρκου)με την «περίοδο χάριτος» του ενός έτους να είναι ακόμα σε ισχύ. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν εκφράζει αντίθετη άποψη, όταν την έχει, έντονα μερικές φορές.
Όπως είπε ο Νίκος Καραμανωλάκης στη συνέντευξη του στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, η ανάγκη του Γιώργου Ζερβάκη να συγκροτήσει μια αποτελεσματική δημοτική αρχή, έφερε τη συνεργασία. «Όπως χτύπησε τις πόρτες των υπολοίπων παρατάξεων, έτσι χτύπησε και τη δική μου», λέει. «Θα  ήθελαν οι πολίτες από τον  Καραμανωλάκη  να καραδοκεί να κάνει αντιπολίτευση και συνεχώς να βάζει τρικλοποδιές, προσδοκώντας ένα προσωπικό όφελος;»
Ο κ. Καραμανωλάκης διαπιστώνει πως οι αντιπαραθέσεις και οι διχόνοιες στην περιοχή είναι βασική αιτία για το έλλειμμα στην ανάπτυξη. «Υπάρχει  διαίρεση που  μας εμποδίζει να γίνουμε μία γροθιά και να διεκδικήσουν τα μεγάλα έργα του τόπου. Μόνο  έτσι θα εκτιναχτεί η ανάπτυξη για την οποία όλοι μιλάμε».
Τέθηκαν οι «κόκκινες γραμμές», καταγράφτηκαν οι συμφωνίες αλλά και η μια, πιο σημαντική διαφωνία, που αφορά στην προτεραιότητα που δίνει ο Ν. Καραμανωλάκης και η παράταξη του στον νότιο οδικό άξονα έναντι του ΒΟΑΚ. Ο νότιος δρόμος Σητείας-Μακρύ Γυαλός-Ιεράπετρας, δίνει πρόσβαση στο τουριστικό προιόν, αλλά και στήριξη στο αεροδρόμιο, ιδιαίτερα τώρα, που γίνεται  προσπάθεια, να ενισχυθεί το αεροδρόμιο στο Καστέλι σε βάρος εκείνου της Σητείας, όπως λέει.
Ο Νίκος Καραμανωλάκης αναφέρεται εκτενώς στην αντίθεση του στους ενεργειακούς σχεδιασμούς για την περιοχή, στην ανάγκη αποκατάστασης της παραλίας της Σητείας, σε πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να είχαν αναληφθεί  για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών, στην ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών, ενώ  επαναλαμβάνει την αντίθεση του στην ενιαία τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ, υποστηρίζοντας πως οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών-κοινοτήτων , θα έπρεπε να  ενισχυθούν, με φτηνότερα τιμολόγια.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm




Συνολικες προβολες σελιδας