Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Γουλιδάκης - Στόχος να γίνει η Σητεία η ανατολική πύλη εισόδου

giannis-goulidakis
Σε αναμονή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τον Βόρειο Οδικό Άξονα τη Κρήτης, στη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί  που ξεκινά το Σάββατο, βρίσκεται η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.  Γουλιδάκη
να τονίζει πως « διεκδικούμε για το βόρειο οδικό άξονα αλλά ποτέ δεν πρέπει να μην αφήνουμε κάτω από το χαλί ή στο περιθώριο ή στην ανυποληψία ή στην υποβάθμιση, τα έργα που αφορούν εσωτερικά το νομό Λασιθίου».
Η επικαιροποίηση όλων των μελετών για το Λασίθι, βρίσκεται σε εξέλιξη για τα πολλά και σημαντικά έργα, όπως είπε στη συνέντευξη του στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη,με τελικό στόχο, το λιμάνι και το Αεροδρόμιο Σητείας μετά την αναβάθμιση του να αποτελούν την κεντρική ανατολική πύλη εισόδου,με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην οδική διασύνδεση Σητείας-Μακρύ Γυαλός -Ιεράπετρα.
Επιγραμματικά:


  • Στην οικονομική επιτροπή τέθηκε σήμερα το θέμα καθαρισμού ρεμάτων τη περιοχής με επαναληπτικό διαγωνισμό για επιπλέον 149.978 ευρώ, ενώ έχουν δρομολογηθεί από το Δεκέμβριο, έργα αποκατάστασης ύψους 200.000  (Λαγκάδα, Ασπροπόταμος, Κουτσουράς) .
  • Για τα έργα στο γήπεδο, η χρηματοδότηση έφτασε τις 400 χιλιάδες ευρώ.
  • Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να δημοπρατηθεί, σύμφωνα και με τις εντολές του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο έλεγχος ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τις μεγάλες παρεμβάσεις στον ποταμό Παντέλη. Η μελέτη έχει παραληφθεί και βρίσκεται υπό έλεγχο από την αποκεντρωμένη.
  • Για την ολοκλήρωση της διαδρομής από το Καλό Χωριό μέχρι την Παχιά Άμμο , σε δυο τμήματα, υπάρχει «σοβαρή μελέτη», όπως είπε.
Τελικός στόχος, η «μεγάλη εικόνα», ο αυτοκινητόδρομος Παχιά Άμμος -Ιεράπετρα και Ιεράπετρα-Φέρμα.
  • Εναλλακτική πρόταση για το δρόμο Παχειά Αμμος – Καβούσι – Αυχένας Αγκαθιά παρουσιάζει η Περιφέρεια, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων, ενώ από το περιφερειακό συμβούλιο ζητήθηκε και η κάθοδος του μελετητικού γραφείου στο Λασίθι.
  • Στα έργα ΕΣΠΑ περιλαμβάνεται η συνέχιση του δρόμου από τα Πιλαλήματα μέχρι τη γέφυρα Μαρουλά, με χρηματοδότηση 2 εκατομμύρια ευρώ.
  • Και στις επενδύσεις που αφορούν την ενέργεια έκανε αναφορά ο
Γ. Γουλιδάκης, διευκρινίζοντας όμως πως μιλά για ήπια έργα και όχι βαριά, βιομηχανικού χαρακτήρα, επαναλαμβάνοντας πως σε κάθε περίπτωση «για να γίνει ένας γάμος, πρέπει να συμφωνούν  και οι δυο», ενώ χαρακτήρισε τη Σητεία, «πολύφερνη νύφη», που έχει καλή προίκα.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας