Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπάρκο της Σητείας, σπουδαστών του τμήματος συνοδών βουνού από το ΔΙΕΚ Σητείας

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020  το τμήμα συνοδοί βουνού του ΔΙΕΚ Σητείας, επισκέφτηκε και φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης και Φιλοξενίας του Γεωπάρκου Σητείας στο Καρύδι, προκειμένου να συμπληρώσουν με πρακτική άσκηση την θεωρητική τους εκπαίδευση του πρώτου εξαμήνου.


Το Σάββατο 11/1/2020 πραγματοποιήσαμε πεζοπορία στις Γεωδιαδρομές :ΣΙΤΑΝΟΣ- ΣΚΑΛΙΑ-ΚΑΝΕΒΑ-ΖΑΚΑΝΘΟΣ (Γεωδιαδρομή 3 & 9 του Γεωπάρκου) και ΚΑΡΥΔΙ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ–ΠΑΝΩ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΡΥΔΙ (μέρος της Γεωδιαδρομής 5 του Γεωπάρκου)
Την Κυριακή 12/1/2020 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο σπήλαιο του Κάτω Περιστερά.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πεζοπορικές διαδρομές και τα σπήλαια του Γεωπάρκου, αλλά και για την Γεωλογία την βιοποικιλότητα και την ιστορία της περιοχής. Παράλληλα έγιναν βιωματικά εργαστήρια αναγνώρισης των εδώδιμων χόρτων της περιοχής. Στο Γεωπάρκο της Σητείας υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, υπάρχουν τα μονοπάτια, οι Γεώτοποι, αυτό το μοναδικό τοπίο με την σπάνια γεωποικιλότητα, την πλούσια βιοποικιλότητα και την σπουδαία ιστορία, στοιχεία που στηρίζουν τον εναλλακτικό τουρισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη.  Όμως δεν αρκούν όλα αυτά από μόνα τους να στηρίξουν το μοντέλο αυτού του τουρισμού. Χρειάζονται άνθρωποι που θα έχουν την απαραίτητη κατάρτιση και την γνώση της περιοχής, που θα μπορούν υπεύθυνα και με ασφάλεια να συνοδεύσουν τους επισκέπτες της περιοχής και δεν είναι άλλοι από τους συνοδούς βουνού. Είμαστε πολύ τυχεροί που το τμήμα αυτό δημιουργήθηκε στο ΔΙΕΚ Σητείας και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ειδικότητα και τα επόμενα χρόνια.

Ευχαριστούμε τους σπουδαστές, την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του ΔΙΕΚ Σητείας για την συνεργασία τους με το Γεωπάρκο της Σητείας.

Γεωπάρκο Σητείας


Συνολικες προβολες σελιδας