Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Απου ‘φελά, παντού ‘φελά

http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/09/DSC06777-710x434.jpgΓράφει:Γιώργος Αλεβίζος
Πρόεδρος Μικρασιατών Ποντίων
και Αρμενίων Σητείας



Η γενικώς αποδεκτή λαϊκή θυμοσοφία αποφαίνεται:όπου (ω)φελά, παντού (ω)φελά.Που σημαίνει, όποιος είναι ωφέλιμος παντού θα είναι ωφέλιμος.
Αλλά και αντιθέτως:
-Ο κοπανιστός αέρας, πάντα προς τα πάνω πάει.
-Όσο πιο ντενεκές, είναι τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει
-Όσο πιο φελός είναι, τόσο πιο ψηλά πάει.
Τους χειμερινούς μήνες ζω εκτός Σητείας.Κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της περιοχής μας, ίσως μου διαφεύγουν.Ενημερώνομαι από τις εφημερίδες “ΑΝΑΤΟΛΗ” και “ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ”.Δεν είμαι οπαδός της κοινωνικής δικτύωσης. Είμαι του χειρόγραφου. Του μολυβιού και γομολάστιχας. Όπως η Αρβελέρ….τι σύμπτωση. Ιδιαίτερη τιμή μας.Συγγνώμη για την υπερβολική εγωτολογία.
Επί του προκείμενου:
-Η αλλαγή κυβέρνησης επέβαλε την αντικατάσταση των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Νοσοκομείων Κρήτης.
-Ο κ.Μανώλης Μιχελάκης, γέννημα θρέμα Σητείας, κρίθηκε επιτυχημένος Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας (Γ.Ν.-Κ.Υ)Σητείας. Ήπιων τόνων, μετριοπαθής, παραγωγικός, γενικά αποδεκτός από την κοινωνία Σητείας.Αν παρέμενε στη θέση του με την έλευση της νέας κυβέρνησης θεωρούμε ότι δεν θα υπήρχαν κομματικές αντιρρήσεις.
-Η αλλαγή Κυβέρνησης , κατά συνήθεια κατονόμασε αντικαταστάτη του κ.Μιχελάκη, τον επιτυχημένο στα κοινά, κ.Λεωνίδα (Δάκη) Τερζή, Στειακό από μάνα μικρασιατικής καταγωγής.
Ο κ.Τερζής και ο κ.Μιχελάκης ανήκουν στις ανερχόμενες νέες δυνάμεις, που μελλοντικά θα αναλάβουν την κοινωνικοπολιτική διαχείρηση της περιοχής μας. Βεβαίως υπάρχουν και άλλες νέες δυνάμεις.Με ικανότητα, επιδεξιότητα, φιλοπρόοδους οραματισμούς.Θα συνιστούσαμε όμως, σε ελάχιστους, να μην αναλίσκονται σε καταγγελτικό λόγο και..αέρα κοπανιστό, ο λόγος τους να είναι άδολος, πειστικός, ρεαλιστικός και παραγωγικός για το κοινωνικό σύνολο.
Η είδηση διορισμού του κ.Τερζή ως Αντιπροέδρου του Γ.Ν.-Κ.Υ Σητείας χαροποίησε και ανακούφησε τους συντοπίτες μας.Καθότι ο επιτυχημένος στα δημοτικά δρώμενα της προηγούμενης πενταετίας κ.Τερζής θα συνέχιζε το επιτυχημένο δύσκολο έργο του κ.Μιχελάκη.
Τι συνέβη όμως και ανακλήθηκε ο διορισμός του κ.Τερζή; Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε.
Να φταίνε τα μεταπτυχιακά; Δεν νομίζουμε.Αν ναι, τότε πάλι θυμοσοφικά θα πούμε “το ράσο δεν κάνει τον παπά”.
Δεν είμαι κατά των μεταπτυχιακών.Τα παιδιά μου έχουν μεταπτυχιακά. Όμως θεωρούμε, ότι αυτά τα πτυχία δίνουν περισσότερους πόντους στην Ακαδημαϊκή καριέρα και λιγότερο στην επιχειρηματική. Εξάλλου το Υπουργείο Υγείας κρίνει τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα των Δημοσίων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων με επιχειρηματικά κριτήρια.
Απτό παράδειγμα ο Σύλλογος φίλων Νοσοκομείου Σητείας.Τόσον ο προηγούμενος πρόεδρος κ.Χριστόφορος Καλαμπόκης όσο και ο παρών κ.Μανώλης Παπανικολάου δεν είναι κάτοχοι…μεταπτυχιακών σπουδών. Κι όμως με τους συνεργάτες τους, μέλη του Δ.Σ., έχουν συμβάλλει αποτελεσματικά στην βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας στο Γ.Ν.-Κ.Υ.Σητείας.
Στον επιχειρηματικό τομέα περισσότερο μετρά η εμπειρία, η αποδοτικότητα, η προνοητικότητα, η οξυδέρκεια, η οξύνοια, η εργατικότητα, το φιλότιμο. Τα μεταπτυχιακά μάλλον εξιδεικεύουν, εφόσον το απαιτεί ο κλάδος.
Ο οξύνους πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, με γνώση του επιχειρείν, ελπίζουμε να ρεαλιστικοποιήσει τα κριτήρια για τους διορισμούς σε συγκεκριμένες θέσεις.
Ταύτα μεν εμείς ει δε τι άλλος, πλατεία Κέλευθος.Που θα πει: Αυτά εμείς πρεσβεύουμε, αν κάποιος έχει άλλη άποψη πλατύς ο δρόμος.

Γιώργος Αλεβίζος

Πηγή : Style 100fm



Συνολικες προβολες σελιδας