Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ομοφωνία για την μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Σητείας

NNN
Ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η εισήγηση της προέδρου της, Ελένης Πλατανάκη, για τη μεταστέγαση του ειδικού σχολείου στους χώρους του 1ου νηπιαγωγείου, στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου κι ετσι μπαίνει στην τελική ευθεία επίλυσης  ένα χρόνιο πρόβλημα, που περιέγραψε αναλυτικά στη συνεδρίαση η κ. Πλατανάκη.

Όπως είπε, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου  που μέχρι σήμερα στεγάζεται το ειδικό σχολείο και που έχει ενοικιάσει ο Δήμος, έχει καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου και ζητά την έξωση του σχολείου. Επομένως, ο Δήμος θα πρέπει να βρει νέο, κατάλληλο χώρο. Η Ελένη Πλατανάκη σημείωσε πως <<ασχολήθηκα προσωπικά με το θέμα και προτείνω να εισηγηθούμε το Ειδικό Νηπιαγωγείο να μεταφερθεί στο κτίριο που στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Σητείας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου , το οποίο διαθέτει κατάλληλες υποδομές δηλ. ράμπα και τουαλέτες ΑΜΕΑ και κενή αίθουσα διδασκαλίας.
Για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου , το οποίο θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά , θα συζητήσουμε σε επόμενη συνεδρίαση , για να παρευρίσκεται η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας το οποίο νομίζω ότι διαθέτει κατάλληλους και ελεύθερους χώρους για το σκοπό αυτό αλλά θα αναζητήσουμε και άλλα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου αν είναι κατάλληλα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του σχολείοu>>.
Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν  οι διευθύντριες του 2ου και του 4ου Δημοτικών Σχολείων Σητείας Μαριάνθη Μποναφά  και Σμαρούλα Αραμπατζή.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm



Συνολικες προβολες σελιδας