Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ενοποίηση του “ιστορικού κέντρου ” και πλωτές εξέδρες στο λιμάνι, το σχέδιο Ζερβάκη για την ανάπλαση της Σητείας

DSC07004Παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης της λειτουργικότητας ,έχει σχεδιάσει για το χρόνο που τρέχει ο Δήμος Σητείας, σε μια ανάπλαση που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και φτάνει μέχρι το λιμάνι,για μια «ενοποιημένη ζώνη» αυτού που θα μπορούσαμε να πούμε ιστορικό κέντρο της πόλης.


Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης,μιλώντας στον STYLE 100 και στον Κώστα Γραμμενίδη,περιέγραψε το σχέδιο για την αλλαγή προσώπου της πόλης, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις με πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις στο τμήμα που βρίσκεται μέσα στη ζώνη που σχηματίζουν η οδός Καζαντζάκη, η Αρκαδίου, η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η Καζάρμα. Πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα της πόλης που έχει και ιδιαίτερο χρώμα και χαρακτήρα.
Η παρέμβαση συνεχίζεται  και στο λιμάνι, με τον στόχο για φέτος να είναι η τοποθέτηση δυο πλωτών εξεδρών, στην προσπάθεια αναβάθμισης και της εικόνας, αλλά και τη βιωσιμότητας του λιμανιού, όπως είπε ο Γ. Ζερβάκης. Αυτή η παρέμβαση γίνεται ανεξάρτητα από το μάστερ πλάνο που υπάρχει.
Όσον αφορά την πλατεία και τις πεζοδρομήσεις σε αυτήν την περιοχή, μελετάται η λύση της ήπιας κυκλοφορίας , ενώ και το παραλιακό μέτωπο θα δεχτεί τροποποιήσεις. Ακόμα, τμήματα οδών,στο κέντρο της πόλης,  όπως της Βιτσέντζου Κορνάρου (από τη διασταύρωση της με την οδό Δημόκριτου) κρίνονται ως κατάλληλα για πεζοδρόμηση αφού δεν είναι απαραίτητα για την κυκλοφορία.
Για όλα αυτά όμως, θα υπάρξει διευρυμένη σύσκεψη με φορείς και πολίτες για να καταθέσουν τις απόψεις τους, τις προτάσεις αλλά και πιθανές ενστάσεις και αντιρρήσεις.
Στη διάθεση του Δήμου,για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης, το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου.
Στα υπόλοιπα θέματα :
  • Μέσα από την παράταση που δόθηκε σε έργα του «Φιλόδημου»,θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για τη μελέτη και κατασκευή σκέπαστρου για το κολυμβητήριο, ώστε να γίνει εφικτή η επαναλειτουργία του, σε πρώτη φάση από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Πρέπει  να λειτουργήσει και δεν πρέπει να απαξιωθεί συν τω χρόνω, τόνισε ο Γ. Ζερβάκης, σημειώνοντας όμως πως είναι δυσβάσταχτο το οικονομικό βάρος για τη θέρμανση της πισίνας, που θα οδηγούσε σε λειτουργία του κολυμβητηρίου όλο το χρόνο. Το επόμενο  διάστημα θα συγκληθούν τα αθλητικά σωματεία για να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις.


  • Την πρόσληψη ειδικού συμβούλου που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την αγροτική οδοποιία, ανακοίνωσε ο Γ. Ζερβάκης.

  • Άμεσα θα γίνει η μεταστέγαση του ειδικού σχολείου στο χώρο του νηπιαγωγείου στο τένις.

  • Η Περιφέρεια φέρει την ευθύνη για έργα στην παραλιακή(όπως και τα έργα στον Παντέλη, στις γέφυρες Αη Γιάννη και Πισκοκεφάλου) που κρίνονται απαραίτητα μετά και από την πρόσφατη  (και την επερχόμενη)κακοκαιρία. Παρόλα αυτά, ο Δήμος, βρίσκεται καθημερινά εκεί με συνεργεία ,μελετάται η λύση της αλλαγής κλίσης.

  • Άμεσα θα συνεδριάσει η επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων για να επιλύσει θέματα που απασχολούν το 3ο και το 4ο δημοτικό σχολείο (μονοδρομήσεις )

  • Τις καιρικές συνθήκες επικαλέστηκε ο εργολάβος που έκανε παύση στις εργασίες στο γήπεδο (τοιχίο αντιστήριξης ). Οι εργασίες θα συνεχίσουν και το χρονοδιάγραμμα πηγαίνει μέχρι το Σεπτέμβριο.

  • Τα προβλήματα με την ανακύκλωση εξακολουθούν να υπάρχουν με το εργοστάσιο Ηρακλίου, όμως, το κύτταρο στη Σητεία, αντέχει ακόμα, ενώ προχωρά και η δημιουργία του νέου κυττάρου.

  • Το πρότζεκτ «Σητεία, η πόλη του ελαιολάδου», που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή του Θ. Πατεράκη, θα προχωρήσει μεν, αλλά ο Γ. Ζερβακης μίλησε για μια δύσκολη διαδικασία, που αν πετύχει, δεν θα δώσει άμεσα απτά αποτελέσματα.




ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας