Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Εφ όλης της «τεχνικής» ύλης ,ο Γιάννης Παπαδάκης

48360184_2292020097699050_8474682726614564864_nΓια όλα τα θέματα της πόλης μίλησε σήμερα (23/01/2019) στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη ο αντιδήμαρχος  τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Παπαδάκης.

Στην πρώτη του συνέντευξη με αυτήν την ιδιότητα στο σταθμό, έδωσε πολλές ειδήσεις, επιλέγοντας να μείνει   αυστηρά και μόνο  σε τεχνικά θέματα, ως γνώστης και κατεξοχήν αρμόδιος. Πολλές ειδήσεις, πολλές ανακοινώσεις, πολλά τα σχέδια. Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Παπαδάκη στον Κώστα Γραμμενίδη , θα μεταδοθεί αύριο, λίγο μετά τις 9 πμ, από το σταθμό σε επανάληψη. Μια διακοπή από την ΔΕΗ, σήμερα , εμπόδισε τη μετάδοση ολόκληρης τη συζήτησης .

Για το Γήπεδο
Μέσα στο επόμενο τρίμηνο ή, το πολύ, τετράμηνο ολοκληρώνονται οι εργασίες στο γήπεδο που αφορούν στα περιμετρικά τοιχία, κάτι που είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί για να προχωρήσει στη συνέχεια η τοποθέτηση ταρτάν. Πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί  το «περίγραμμα» του στίβου,  εξήγησε ο κ. Παπαδακης
Οι πιστώσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για το γήπεδο ανέρχονται στα 492 χιλιάδες ευρω, περιλαμβάνουν χωματουργικές και άλλες εργασίες και την τοποθέτηση του ταρτάν.
Οι εργασίες για την νέα εικόνα του γηπέδου θα ξεκινήσουν μέσα  στο χρόνο, όμως, αναμένεται να εχουν ολοκληρωθεί τεχνικά, «με τον τρόπο που πρέπει», την επόμενη χρονιά.
Σχετικα με τις αυθαίρετες κατασκευές στο χώρο του σταδίου,ο Γ. Παπαδάκης ειπε πως η τακτοποίηση τους θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, και αφού πρώτα εχουν αποφασίσει τον τρόπο ο ΔΟΚΑΣ σε συνεννόηση με τα αθλητικά σωματεία.

Για την απορροφητικότητα κονδυλίων
Κινήθηκε, τα περασμένα χρόνια,  σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά του 10%-12%,κάτι που αποτυπώνεται στους προϋπολογισμούς. Απαράδεκτο, χαρακτήρισε το γεγονός ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, που θεωρεί πως η απορρόφηση των κονδυλίων θα έπρεπε να φτάνει στα ψηλά ποσοστά του 70% έως και 90%, κατι που είναι στόχος για τον ίδιο και τη δημοτική αρχή.
Τόνισε πως «όταν προγραμματίζουμε ένα έργο, πρέπει να αρχίζει η κατασκευή του μέσα στο χρόνο».
«Δυστυχώς, ενώ υπήρχαν πιστώσεις, οι απορροφήσεις δεν γινόταν. Ηταν εργα μικρά συνήθως , εύκολο να μελετηθούν και να ολοκληρωθούν», πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε πως η τεχνική  υπηρεσία(στην οποία απέτισε εύσημα πολλες φορές) εφαρμόζει τον  προγραμματισμό της διοικούσας,που εχει και την τελική ευθύνη. «Δεν φταίει η τεχνική υπηρεσια στο τι στόχοι υπαρχουν, επιτυγχάνονται, την ευθύνη την εχω εγώ», είπε.

Αγροτική οδοποιία και καθημερινότητα

Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, απέδωσε την επιλογή της τοποθετησης ειδικού που θα ασχολείται αποκλειστικά με την αγροτική οδοποιία , μια πρόταση δική του που υιοθέτησε ο Γ. Ζερβάκης.
Ο υπεύθυνος για τη αγροτικη οδοποιία θα έρχεται καθημερινά σε επαφή με του πολίτες στις τοπικές κοινότητες, καθημερινά όμως θα ελέγχεται επίσης.
Η απασχόληση ενός με τη αγροτικη οδοποιία ,κεντρικό πρόβλημα για τις κοινότητες και τους κατοίκους τους, δίνει περισσότερη ελευθερία στον αντιδήμαρχο να «τρέξει»άλλα ζητήματα της αρμοδιότητας του.


Η παραλιακή οδός

Για ένα χρόνιο πρόβλημα που θελει οριστική λύση, μίλησε ο Γ. Παπαδάκης. Τα οποία εργα εκεί, είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ο δημος όμως και η αρμόδια αντιδημαρχία εχουν σχεδιάσει τις δικές τους παρεμβάσεις.
Πριν  από την οριστική λύση όπως την εχει μελετήσει και προεκτείνει το ΙΤΕ(Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), άμεσα θα υλοποιηθεί η σκέψη-πρόταση του δημάρχου για επάμμωση, κατι που θα γινει μεχρι τον Μάιο. Δημιουργείται ετσι ανάσχεση του κυματισμού . Μπορει αυτή η προσωρινή λύση να τοποθετείται την άνοιξη, με τα προβλήματα του φετινού χειμώνα να εχουν περάσει, όμως προλαβαίνει αφενός τα μελτεμια, αφετέρου τον επόμενο χειμώνα, δίνοντας χρονο για σχεδιασμό  παρεμβάσεων.

Το νέο Δημαρχείο
Συνεργατικό έργο, χαρακτήρισε το νέο δημαρχιακό Μέγαρο ο Γ. Παπαδακης, αφού η οικοδομική άδεια βγήκε από ητν πρωτοβουλία του Ν Κουρουπάκη, η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από τον Θ. Πατεράκη και η υλοποίηση του έργου θα γινει από τον  Γ. Ζερβάκη.
Η κατασκευή  του θα ξεκινήσει μέσα στο χρόνο, με επικαιροποίηση των μελετητών που υπάρχουν.


Κολυμβητήριο
Θετική στην επαναλειτουργία του είναι η δημοτική αρχή, με τον Γ. Παπαδάκη να τονίζει πως η  συγκεκριμένη υποδομή έχει να προσφέρει πολλά στα παιδια και τον αθλητισμό.
Όμως, η άμεση επαναλειτουργία του,εχει αποκλειστεί πλέον οριστικά, λογω της μη ύπαρξης κονδυλίων για την κατασκευή του στεγάστρου και την γραφειοκρατική εμπλοκή που σημειώθηκε στην προσπάθεια ενταξης του έργου κατασκεύης του στεγάστρου στο προγραμμα του «Φιλοδημου».

Κοινότητες
Τα περισσότερα προβλήματα αφορούν στην αγροτική οδοποία και σε διανοίξεις -συντηρήσεις.

Ανάπλαση της πόλης

Μεγάλο έργο, ολικής ανάπλασης που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και θα κοστίσει 1,5 έως 2 εκατομμύρια, εχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή. Περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, φωτισμό, από την περιοχή της Καζάρμα, τα στενά σοκάκια, πλευρικά το ναό τη Αγ. Αικατερίνης, Πολυκεντρο,την οδό Ελ. Βενιζέλου μεχρι προβλήτα.
Για αντιρρήσεις, αλλά και προτάσεις, θα υπάρξει διαβούλευση με του δημότες.

Ο Γ. Παπαδακης αναφερθηκε επιγραμματικά και στο σχέδιο πόλης και την  Ανατολική παράκαμψη.


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm



Συνολικες προβολες σελιδας