Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Όλοι στην Παλλασιθιώτικη κινητοποίηση 21/1, ενάντια στην εξίσωση των Πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων», υλοποιώντας την με αρ. πρωτ. 373/18-1/2020 απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην Παλλασιθιώτικη κινητοποίηση της Τρίτης 21 Γενάρη 2020
στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Για το σκοπό αυτό η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού /τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος).
Το Δ.Σ.του ΣΕΠΕΣ «ο Μύσων» αποφάσισε να  επεκτείνει τη στάση εργασίας κηρύσσοντας επιπλέον τρίωρη στάση για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού /τρεις τελευταίες ώρες του απογευματινού προγράμματος.
Η κυβέρνηση (με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου και σε συνέχεια ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων προηγούμενων ετών και κυρίως του ν. 4635/ 30-10-2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»), με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 και χωρίς κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων παρακάμπτοντας τον ΔΟΑΤΑΠ. Είναι τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολλέγια) την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ότι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης. Αποκλείονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν και τα ακαδημαϊκά προσόντα και την παιδαγωγική επάρκεια και εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δώσει επιτυχημένες εξετάσεις σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.
Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και θα αντιπαλέψουμε σθεναρά την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων.
Δεν δεχόμαστε, τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
Αναντίρρητη είναι η ανάγκη για την αλλαγή του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου. Ζητάμε:
  • μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για την εκπαίδευση,
  • εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών,
  • χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών,
  • καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • καμία τιμωρητική αξιολόγηση – χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.,
  • επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών,
  • επιμόρφωση,
  • μισθολογική αναβάθμιση
Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων
Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στην Παν-Λασιθιώτικη κινητοποίηση την Τρίτη 21 Γενάρη 2020 και ώρα 12:30 στον Άγιο Νικόλαο για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.
Ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης με Ι.Χ./4 ή 5 με την προσκόμιση απόδειξης.  Σημείο συνάντησης Δημοτικό Πάρκινγκ απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώ.  Ώρα αναχώρησης 11:00. Να είμαστε όλοι εκεί!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας
Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                         Σαντιμπαντάκη Ελένη



Συνολικες προβολες σελιδας