Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Θέλουμε ανεμόμυλους και όχι ανεμογεννήτριες, oμόφωνο το μήνυμα από το Οροπέδιο Λασιθίου (βίντεο)


Δεν θέλουμε βιομηχανικούς έλικες και τεράστιους μύλους παραγωγής ενέργειας. Θέλουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους που ανέδειξαν την περιοχή. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση,
ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και το Δημοτικό του Συμβούλιο μετά τη σχετική ομόφωνη απόφασή του, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε πάει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες που προγραμματίζεται να τοποθετηθούν στις κορυφογραμμές του Οροπεδίου Λασιθίου.
Ο δήμος έχει φροντίσει να τεκμηριώσει την θέση του. Έτσι, ετοιμάστηκε από τον Δήμαρχο βίντεο εικονικής πραγματικότητας με την όψη του οροπεδίου Λασιθίου εφόσον τοποθετηθούν οι βιομηχανικού τύπου τεράστιες ανεμογεννήτριες. Ένα βίντεο που φέρνει σήμερα στο φως η ΑΝΑΤΟΛΗ.
Εικονική πραγματικότητα, με τις βιομηχανικού τύπου ΑΠΕ στις κορυφογραμμές του οροπεδίου Λασιθίου. Τόσο οι διαστάσεις όσο και η θέση των τεράστιων ανεμογεννητριών, δημιουργήθηκαν με βάση τις επίσημες άδειες της ΡΑΕ.

Πηγή : Aνατολή




Συνολικες προβολες σελιδας