Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Σήμερα τα ΑμΕΑ στη Σητεία δεν γιορτάζουν, διεκδικούν…(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

DSC08172Μέρα διεκδίκησης και όχι γιορτής η σημερινή για τα άτομα με αναπηρίες, που στη Σητεία έχουν τα δικά τους, πολλά προβλήματα, με την πολιτική ορθότητα να επιβάλλει  μια Παγκόσμια Μέρα, τη σημερινή, και όρους όπως “άτομα με ειδικές ανάγκες” ή “άτομα με ειδικές δεξιότητες”, που δεν παύουν να είναι όμως, ψυχρά και κυνικά, άτομα με αναπηρίες.

Ηταν ένα σημείο που στάθηκε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Σητείας Ελένη Δρετάκη στη σύντομη παρουσίαση των ανοιχτών θεμάτων , ανοιχτών πληγών στην ουσία, στα οποία ζητούν λύση τα δέκα τρία παιδιά του σχολείου που επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Γ. Ζερβάκης μαζι με τους αντιδημάρχους Ελένη Πλατανάκη, Γιώργο Αιλαμάκη και Νίκο Μακρυνάκη.
Αφορμή, η Παγκόσμια Μέρα αλλά και η έκθεση προϊόντων από τα Εργαστήρια Μαγειρικής, Κηπουρικής και Αγγειοπλαστικής στους χώρους του σχολείου που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή  (5.30 με 8.30).
Είναι ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι, με την Ελένη Δρετάκη να σημειώνει πως μέσα από τέτοιες δράσεις καλύπτονται τα έξοδα δράσεων για την κοινωνικοποίηση των παιδιών, όπως για παράδειγμα μια επίσκεψη σε καφετιέρα.
Το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς ψυχολόγο και χωρίς εργοθεραπευτή, με τους γονείς να αναγκάζονται να καταφεύγουν στη λύση του ιδιώτη, χωρίς αυτό να είναι
καθόλου εύκολο, διότι εκτός από το οικονομικό βάρος, δεν υπάρχουν σχετικές δομές σε κοντινή απόσταση.
Η σχολική μονάδα αντιμετωπίζει και προβλήματα σχετικά με τη  στέγαση και ως προς τη συντήρηση αλλά και τη λειτουργικότητα του. Παράδειγμα, δεν υπάρχει τουαλέτα “ειδικών αναγκών”!
Η κυρία Δρετάκη ανέδειξε και το λεπτό θέμα της διαχείρισης της αναπηρίας από τους γονείς, που κάποιοι από αυτούς “κλείνουν τα μάτια ” και προτιμούν να στερήσουν από τα ανάπηρα παιδιά τους την ειδική αγωγή πού χρειάζονται, επιλέγοντας ένα γενικό σχολείο, γιατί αλλιώς, “τι θα πει ο κόσμος”….
Τη συμπαράσταση του στα παιδιά και σε όλα τα ΑμΕΑ εξέφρασε ο Γ. Ζερβακης, που δεν στάθηκε μόνο σε αυτό, αλλά υποσχέθηκε και λύσεις ,αυτές τις λύσεις που μπορεί να δώσει ο δήμος και ήδη έγινε η καταγραφή των κτιριακών και τεχνικών προβλημάτων.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm






DSC08172 DSC08181 DSC08182 DSC08187
DSC08191 DSC08195 DSC08202

Συνολικες προβολες σελιδας