Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» και φέτος στον Δημοτικό Κήπο Σητείας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο στολισμός της Σητείας εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Εντός των ημερών θα «δημιουργηθεί» και θα λάβει «σάρκα και οστά» και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ή ο «Κήπος των Αληθινών Ευχών και οι γειτονιές του κόσμου», όπως ονομάζεται. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό κήπο, δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας κι εκεί θα χτυπά η καρδιά των Χριστουγέννων από τις 15 Νοεμβρίου κι έπειτα.
Τα σπιτάκια θα έχουν και φέτος ενεργό ρόλο, προγραμματίζονται δράσεις για τα παιδιά, παιχνίδια, μουσική, χοροί…
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό αναμένεται και φέτος να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους…
Η έναρξη, όπως προαναφέρθηκε, των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προγραμματίζεται την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Συλλόγου Ρυθμικής Γυμναστικής, του Λυκείου Ελληνίδων…
Θα φωταγωγηθεί ο «Κήπος»  παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη, ενώ θα αφιχθεί και ο Άγιος Βασίλης μετά της συζύγου του… Τα παιδιά και γενικότερα το κοινό θα «κινηθεί» στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, θα απολαύσει κεράσματα και… εκπλήξεις, ενώ θα διασκεδάσει με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Τσίτα Κόρδα».
Στόχος, όπως ανέφεραν η κ. Πλατανάκη και ο κ. Αλάτσαρης, είναι η δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος και η συμβολή ώστε τα παιδιά να περάσουν όμορφα και να νιώσουν την μαγεία των γιορτινών αυτών ημερών.
Στην προσπάθεια αυτή, όπως συμπλήρωσαν, συμμετέχουν πολλοί, η Ομάδα Εθελοντών διοργάνωσης των εκδηλώσεων, ο Δήμος με τις υπηρεσίες του, η Δημοτική Κοινότητα Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, ο ΟΑΣ, σύλλογοι όπως ο Εμπορικός, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, το Λύκειο Ελληνίδων, πολλοί εθελοντές, τους οποίους ευχαρίστησαν θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους.
Ευχήθηκαν να είναι πολύ όμορφες αυτές οι γιορτές για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή


Συνολικες προβολες σελιδας