Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Είχαμε διακοσμητικό ρόλο στη σύσκεψη με τον Βορίδη, λέει ο Γ. Ζερβάκης

IMG_0751_191205_115326Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα που έφερε από τη συμμετοχή του στην σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη
ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης που επιβεβαίωσε, μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, την ατελέσφορη προσπάθεια των ελαιοπαραγωγών για αποζημιώσεις.
Η παρουσία μας ήταν διακοσμητική, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως παραβρέθηκε στη συνάντηση σεβόμενος την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κρήτης και την αγωνία του κόσμου, γνωρίζοντας όμως εκ των προτέρων τη θέση του υπουργού.
Ο Μ. Βορίδης αναφέρθηκε σε μικρές αποζημιώσει για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα θερμοκήπια, κυρίως στην περιοχή γύρω από τα Χανιά, αλλά για τις καταστροφές στη σοδειά των ελαιοπαραγωγών από το δάκο, ζήτησε να συσταθεί επιτροπή η οποία θα τεκμηριώσει πως υπεύθυνη είναι η κλιματική αλλαγή και με αυτό το κείμενο να γίνουν διεκδικήσεις από την ΕΕ(…)
Ο Γ. Ζερβάκης πήρε το λόγο στη σύσκεψη και παρουσίασε τα ιδιαίτερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Σητείας, ενός κατεξοχήν αγροτικού Δήμου με μονοκαλλιέργεια και με προίον ΠΟΠ, όπως είπε, ενημερώνοντας τον Υπουργό.
Σύμφωνα με μια πρώτη πρόχειρη μελέτη από συνεταιρισμούς και ελαιοπαραγωγούς η ζημιά για την περιοχή μας είναι της τάξης των 15 εκατομμυρίων, “όταν όλος ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι 20 εκατομμύρια”.

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας