Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Συσπείρωση των προοδευτικών πολιτών για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

DSC08494Την αντιστοίχιση του κόμματος με την κοινωνική του αναφορά και τη συσπείρωση των προοδευτικών πολιτών επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία με το στοίχημα της διερεύνησης που επικοινώνησαν σήμερα στον κόσμο της Σητείας ο πρώην υπουργός Υγείας
 και νυν αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Ανδρέας  Ξανθός, ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης και ο πρώην  βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης.
Εκτενή αναφορά στα θέματα του Νοσοκομείου έκανε ο πρώην υπουργός Υγείας, γνώστης των πολλών ανοιχτών ζητημάτων,όπως φάνηκε στις δηλώσεις του.
Ο κ. Ξανθός  μίλησε για σημαντικά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν, εκτίμησε όμως πως η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη, δίνοντας και την υπόσχεση πως θα συνεχίσει σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό και τους ανθρώπους του νοσοκομείου που «έβαλαν πλάτη» στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, να αναδεικνύει τα προβλήματα και να πιέζει για την επίλυση  τους. Αμεσα, θα πρέπει να υλοποιηθούν οι δρομολογημένες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέντε προσλήψεις, όπως είπε, αποδίδοντας στην νυν ηγεσία του υπουργείου «καθυστερημένα αντανακλαστικά».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της στελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής, την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας που έγινε από την κυβέρνηση του και έδωσε τη δυνατότητα στην πολιτεία να μπορεί να προκηρύξει τρεις οργανικές θέσεις, στον αξονικό τομογράφο  που θα αναβαθμίσει τις παροχές υπηρεσιών στους πολίτες.
Όσον αφορά τα αμιγώς πολιτικά,και οι τρεις ομιλητές ανέδειξαν την ανάγκη πορείας προς την κοινωνία ώστε να αναδιοργανωθεί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, ως υπεύθυνη,μαχητική και σθεναρή αντιπολίτευση,κάνοντας κριτική προς την κυβέρνηση με αφορμή και τα τελευταία , πολυσυζητημένα γεγονότα στο Κουκάκι.
Για ακραίο αυταρχισμό μίλησε ο κ. Ξανθός, τονίζοντας πως η συσπείρωση των προοδευτικών  πολιτών είναι ανάγκη για την υπεράσπιση των ανθρώπινων  δικαιωμάτων. Είναι χρέος των πολιτών,είπε, να προβάλλουν συλλογική και σθεναρή αντίσταση και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για σκληρή γραμμή οικοδόμησης πελατειακού κράτους, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Πηγή : Style 100Fm



DSC08487
DSC08490
DSC08492
DSC08494


DSC08499

Συνολικες προβολες σελιδας