Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ελένη Πλατανάκη : Πάμε σε πολιτική λύση για την ανακύκλωση

NNNΠιο κοντά έρχεται η επιλογή της πολιτικής λύσης για το θέμα που έχει προκύψει για όλη την Ανατολική Κρήτη, μετά το κλείσιμο του ΚΔΑΥ  (Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης Υλικών), με αποτέλεσμα να έχει σπάσει η αλυσίδα που οδηγεί σε καθαρές περιβαλλοντολογικές λύσεις και τα απορρίμματα να συσσωρεύονται στους ΧΥΤΑ.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σητείας Ελένη Πλατανάκη εκπροσώπησε το Δήμο στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε χθες στο Ηράκλειο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τους Δημάρχους και αρμόδιους Αντιδημάρχους που συνεργάζονται με το ΚΔΑΥ και, όπως είπε μιλώντας στον STYLE 100 και στην εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη, οι διεργασίες για την εξεύρεση λύσης εντείνονται με την πρόταση για μετάβαση αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει πέσει στο τραπέζι και να συζητείται πολύ σοβαρά.
Οπως εξήγησε, το θέμα , που τραβά εδώ και δυο μήνες προέκυψε από τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους από τόν εργολάβο στον οποίο ο ΚΔΑΥ έκανε την ανάθεση. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ,ζητώντας λύσεις από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, που για αυτό και προχώρησε στη χθεσινή σύσκεψη.
Όσον αφορά την επιλογή των πολιτών να απορρίπτουν υλικά στους ειδικούς κάδους, η κυρία Πλατανάκη ήταν σαφής: Ο Δήμος έχει βάλει υψηλούς στόχους και θα προχωρήσει με τις τέσσερις κατευθύνσεις (αλουμίνιο, λευκοσίδηρο,γυαλί, χαρτί ), όμως όλο αυτό το διάστημα που το Κέντρο Ανακύκλωσης παραμείνει κλειστό, δυστυχώς, όλα τα απορρίμματα και τα ανακυκλωμένα, σε πρώτη φάση, οδηγούνται τους ΧΥΤΑ.
Μια μικρή αναφορά έκανε η Αντιδήμαρχος και στις Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες της Πόλης. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωτίζει την πλατεία από τις 15 Δεκεμβρίου και για όλη την περίοδο έχουν ετοιμαστεί εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους , με την ευθύνη του ΔΟΚΑΣ που θα κάνει σύντομα και τις σχετικές ανακοινώσεις.
Ν. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας