Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Σητειακοί ενάντια στις ανεμογεννήτριες (Video)

Πολυπληθής ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Sitia Beach για το θέμα του Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου και τα προβλεπόμενα έργα στην περιοχή της Σητείας.


Η – διπλή – αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά από πολίτες που δήλωσαν ξεκάθαρα την πρόθεση τους να αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να αποτραπεί η εγκατάσταση των τεράστιων ανεμογεννητριών και όσων άλλων περιλαμβάνονται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, στην ορεινή περιοχή της Σητείας καθώς και γενικότερα για να μην μετατραπεί ο Δήμος σε έναν ενεργειακό κόμβο χωρίς όρια.

Στην κατεύθυνση αυτή η προσφυγή στο ΣτΕ αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κρίθηκε απαραίτητη σε συνδυασμό παράλληλων δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση.
 Ήδη προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Σητείας για τις παραμονές της κατάθεσης της προσφυγής στο ΣτΕ, η τελική απόφαση για την οποία (προσφυγή) θα ληφθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης αποφασίστηκε η διεύρυνση της προσωρινής Επιτροπής Αγώνα η οποία και είχε απευθύνει την πρόσκληση για την συγκέντρωση, αλλά και η μονιμότητα πλέον του χαρακτήρα της ως Συντονιστική Επιτροπή που θα παρακολουθεί και θα συντονίζει τις όποιες δράσεις. Επίσης όπως επισημάνθηκε, στην διάρκεια των τοποθετήσεων όχι μόνο διεφάνη ξεκάθαρα η έντονη καθολική αντίδραση του Δήμου, των φορέων, των πολιτών της περιοχής για την εγκατάσταση του υβριδικού αλλά κατατρίφθηκε και η «άποψη» της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ότι δεν είναι πληροφορημένη καλά η τοπική κοινωνία για το έργο. «Η Σητεία είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί μέχρι τέλους για να αποτραπεί η καταστροφή του τόπου» τονίστηκε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ




Πηγή : Ανατολή
Video : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας