Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Πολλά προβλήματα για τα έργα στη Σητεία

7.30-Σ-δημοτικό-ενεργειακά-e1571995077117Θέμα-αγκάθι για η Σητεία χαρακτήρισε τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και του κτιρίου Έλενα ο Γ. Ζερβάκης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα τεχνικά  έργα του 19, όπου η πρόταση της πλειοψηφίας  “πέρασε ” μεν, αλλά με πολλές ενστάσεις από την αντιπολίτευση για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, που πήραν το λόγο και σημείωσαν την έλλειψη σχεδιασμού για έργα κυρίως αγροτικής οδοποιίας
Σχετικά με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, ο δήμαρχος πρότεινε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το θέμα, αφού, όπως είπε, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
Την άμεση επαναλειτουργία ζήτησε ο Νίκος Κουρουπάκης, προτείνοντας παράλληλα τη στέγαση του χώρου, ώστε να μπορεί να λειτουργεί στη διάρκεια όλου του χρόνου.
Παράλληλα έθεσε θέματα όπως το έργο αιγιαλού Σητείας και Ξερόκαμπου, την πραγματοποίηση  μελέτης για γεώτρηση στο Καρύδι, την πεζοδρόμηση της πλατείας
Προτεραιότητα στην αγροτική οδοποιία ζήτησε ο Νίκος Καραμανωλάκης.
Αρνητικός στην  συγκεκριμένη χωροθέτηση του κολυμβητηρίου εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Τερζής.
Θετικός στη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο Σίμος Συμεωνίδης έθεσε και την παράμετρο τη ύπαρξης υποχρεωτικού μαθήματος κολύμβησης στο Δημοτικό. Αρνητικός σε όλα τα άλλα, ζήτησε να δοθεί έμφαση στην αντισεισμική  εκπαίδευση προστασία, στα έργα προστασίας από πυρκαγιές και στα αντιπλημμυρικά .Από τη δημοτική αρχή υπήρξε η γενική τοποθέτηση πως για το λίγο,χρόνο που απομένει μέχρι να κλείσει το 2019, τα τεχνικά έργα που πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί αποτελούν συνέχεια τη προηγούμενης αρχής. Επιπλέον, τονίστηκαν τα προβλήματα της ελλιπούς  στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και της περιορισμένης  χρηματοδότης.
Για το τελευταία ζήτημα έχει αιτηθεί με επιστολή του προς την Περιφέρεια, επιπλέον χρηματοδότηση ο δήμαρχος Σητείας.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας