Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Εβδομάδα αντιδράσεων για τα αιολικά πάρκα

aiolika_kriti ΟΚΈντονες διεργασίες σε επίπεδο τοπικό, περιφέρειας αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκονται σε εξέλιξη για τις εγκαταστάσεις που προβλέπονται να γίνουν στην περιοχή της Σητείας,
στα πλαίσια του  υβριδικού σταθμού Αμαρίου.
Η αρνητική θέση της κοινωνίας. της περιφέρειας, του Δήμου ,των τοπικών κοινοτήτων που έχει ήδη εκφραστεί με επίσημο τρόπο, θα τεθεί ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 3μμ. Όπως είναι γνωστό, ο Κ.Χατζηδάκης έχει ήδη προχωρήσει στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, προκαλώντας αντιδράσεις  με αποκορύφωμα την επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Σητείας Γ. Ζερβάκη και την απόφαση του Δ.Σ για προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης.
Μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, στην Περιφέρεια Κρήτης θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για τον σχεδιαζόμενο ενεργειακό χάρτη του νησιού και τον χωροταξικό σχεδιασμό που γίνεται με την Κρήτη να σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος  σε σχέση με άλλες περιοχές και τον υπερκορεσμό σε αιολικά πάρκα στο Λασίθι.

Την Κυριακή, στις 11 πμ στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ιτανος, στη Σητεία, θα πραγματοποιηθεί ευρεία ανοιχτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση  «καλούμε τους παραγωγικούς φορείς της Επαρχίας για  την  ενημέρωση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση Αιολικού Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου στην ορεινή περιοχή της Σητείας»
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας