Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον δημάρχου Σητείας για το ενεργειακό

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/ais_atherinolakkos.jpg?mtime=20181102213338ΣΥΡΙΖΑ εναντίον δημάρχου Σητείας για το ενεργειακό"Ν​α προτείνει να παρθούν αποφάσεις για άμεσες ενέργειες του δήμου κατά των επενδύσεων και να κινητοποιήσει τον κόσμο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας"

Εναντίον του δημάρχου Σητείας στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις για τον Αθερινόλακκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας κατακεραυνώνει το δήμαρχο που πρότεινε τη συνέχιση της συζήτησης σε έτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ, αντί "να προτείνει να παρθούν αποφάσεις για άμεσες ενέργειες του δήμου κατά των επενδύσεων και να κινητοποιήσει τον κόσμο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας".
Η ανακοίνωση
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Σητείας με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις που αφορούν γενικά στο Ενεργειακό του Δήμου και στις επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στον Δήμο Σητείας, στην ευρύτερη περιοχή πάνω και γύρω από τον Αθερινόλακο.
Η συζήτηση ήταν έντονη με όλους να διαμαρτύρονται και να τονίζουν ότι η Σητεία δεν μπορεί να γίνει η μπαταρία της Κρήτης και της Ελλάδας. Γενικότερα τόνισαν ότι αν προχωρήσει έστω και μία από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις είτε με Αιολικά πάρκα ή με τον Θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αθερινόλακο, θα μπει ταφόπλακα στην τουριστική ανάπτυξη της Σητείας.
Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να προτείνει να παρθούν αποφάσεις για άμεσες ενέργειες του δήμου κατά των επενδύσεων και να κινητοποιήσει τον κόσμο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πρότεινε άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο μέλλον για να ξανασυζητήσουμε και να πάρουμε τότε απόφαση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κ.α.
Το μείζον ερώτημα είναι, ποια είναι τα οφέλη της περιοχής από τέτοιου είδους φαραωνικές επενδύσεις από μεγάλα πολυεθνικά τραστ;
Ποια είναι τα περιθώρια αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε κάποια ή όλα αυτά τα έργα να ματαιωθούν;
Η περιοχή του δήμου Σητείας είναι ήδη κορεσμένη από ΑΠΕ.
Κύριε Δήμαρχε, όσο εμείς συσκεπτόμαστε οι εταιρείες θα προχωρούν τα σχέδια τους και θα βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα όταν αποφασίσουμε να αναλάβουμε δράση.
Αυτό που χρειάζεται η Σητεία είναι αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση
Σας καλούμε λοιπόν να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών και να προχωρήσετε άμεσα σε όποιες νομικές ή άλλες ενέργειες είναι απαραίτητες για να σταματήσει η υποβάθμιση της Σητειακής γής και να γίνει εκ νέου χωροταξικός σχεδιασμός με ανάδειξη και προβολή του Γεωπάρκου σαν τον μοναδικό φορέα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Πηγή : Nέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας