Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

«Φέσι» 1,5 εκατ. ευρώ σε υπεργολάβους - «Αυτά τα λεφτά είναι το αίμα μας»

Ευρώ - Χρήματα - Οικονομία«Οι υπεργολάβοι έχουν καταστραφεί εάν δεν πάρουν τα χρήματα» λέει το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται δεκάδες υπεργολάβοι και περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο σε Λασίθι και Ηράκλειο. Αιτία είναι το... “φέσι” για τις εργασίες ανακατασκευής ξενοδοχείου στην Ελούντα, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Σημειώνεται ότι υπεργολάβοι και εργαζόμενοι φοβούνται ότι το ύψος του “φεσιού” μπορεί να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Από τη μια, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ισχυρίζεται ότι έχει εξοφλήσει τον εργολάβο κι από την άλλη ο εργολάβος υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει τα χρήματα. Αυτό επισήμανε μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης, ο οποίος στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των υπεργολάβων, οι οποίοι εργάστηκαν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, προκειμένου να είναι έτοιμο το ξενοδοχείο: Η ξενοδοχειακή μονάδα παραδόθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο και λειτούργησε κανονικά το καλοκαίρι! Ωστόσο, εργαζόμενοι και υπεργολάβοι έχουν να δουν... το χρώμα του χρήματος από τον περασμένο Μάρτιο.
«Οι υπεργολάβοι έχουν καταστραφεί εάν δεν πάρουν τα χρήματα»

«Οι υπεργολάβοι αυτοί έχουν καταστραφεί εάν δεν πάρουν τα χρήματα. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι θα μείνουν απλήρωτοι για πάρα πολλά χρήματα τα οποία τα δούλεψαν», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Πεπόνης, ο οποίος μας εξήγησε ότι «ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι έχει δώσει τα χρήματα στον εργολάβο (και μάλιστα με αγωγές κ.λπ.), ενώ ο εργολάβος λέει ότι δεν τα έχει πάρει. Το τελικό θύμα είναι, όπως σας είπα πριν, οι εργαζόμενοι και φυσικά η περιοχή».

Η όποια προσπάθεια εργαζομένων και υπεργολάβων να λάβουν μια ξεκάθαρη δέσμευση για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τα δεδουλευμένα τους “σκόνταφτε” στη διαφαινόμενη διαμάχη ανάμεσα στην ιδιοκτησία του ξενοδοχείου (κυπριακών συμφερόντων) και της κατασκευάστριας εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη που είχε τον ρόλο του γενικού εργολάβου.
Εξάλλου, οι υπεργολάβοι ζητούν τα δεδουλευμένα για τις εργασίες που επί μήνες προσέφεραν, ούτως ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να εξοφλήσουν τους προμηθευτές και τους εργάτες τους. Όπως τονίζουν, μάλιστα, δε θα σταματήσουν τον αγώνα έως ότου πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

«Δε θα ανοίξει το ξενοδοχείο. Αν δεν πληρωθούμε εμείς, θα λάβουμε άλλα μέτρα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτά τα λεφτά είναι για εμάς η ζωή μας, είναι το αίμα μας...», δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Αντώνης Μπούντος, ένας εκ των υπεργολάβων. «Εγώ έχω βάλει ήδη 70.000 ευρώ από την τσέπη μου», μας είπε με τη σειρά του ο κ. Γκόργκα Άγκρον, έτερος υπεργολάβος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «πάει να καταστραφεί η οικογένειά» του εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, ωστόσο ο ίδιος δε θα το αφήσει να περάσει έτσι...

Πηγή : Νέα Κρήτη



Συνολικες προβολες σελιδας