Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Το Βέλγιο γνωρίζει το Σητειακό λάδι στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

DSC07688Συνεχίζονται οι ανταλλαγές επισκέψεων σπουδαστών και διοικητικού προσωπικού,στα πλαίσια του Εράσμους,με το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο της Σητείας να υποδέχεται δεκαπέντε φοιτητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου τη πόλης Λεουβέν
(Leuven)του Βελγίου μαζί με δυο λέκτορες τη σχολής ,την Υβον και την Κρίστλ ,που φάνηκαν ενθουσιασμένες από την φιλοξενία αλλά και την εκπαιδευτική εμπειρία.
Η συνεκπαίδευση για το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων που “έτρεξε” το πρόγραμμα της επίσκεψης, είναι  βασικός στόχος του Πανεπιστημίου, όπως δήλωσε ο καθηγητής Γ. Φραγκιαδάκης .
Ειδικότερα σε αυτήν την περίπτωση, όπου το αντικείμενο ήταν το λάδι, προκύπτουν περισσότερα οφέλη, με την προβολή του προϊόντος της περιοχής .
Από τις συνεργασίες έρχεται η αναβάθμιση του τμήματος, διαπιστώνει και ο καθηγητής, μέλος του ειδικού επιστημονικού διδακτικού  προσωπικού της σχολής Γ. Σφενδουράκης.
Η διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, στον τόπο παραγωγής του, κέντρισε το ενδιαφέρον των σπουδαστών  την Πέμπτη, τελευταία μέρα της επίσκεψης τους στη Σητεία,  θα έχουν τη ευκαιρία να έχουν μια άμεση επαφή με την όλη διαδικασία, με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη μόνη Τοπλού  και τη συνάντηση που θα έχουν με τους Βιοκαλλιεργητές εκεί.
Νωρίτερα, την ίδια μέρα, θα γίνουν δεκτοί στο από τον Δήμαρχο Σητείας Γ. Ζερβακη.
Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ




Πηγή : Style 100Fm


DSC07678 DSC07679 DSC07680 DSC07681 DSC07685



Συνολικες προβολες σελιδας