Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Τσιφετάκης Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας: Αισιοδοξία για τη διαθεση και την τιμή του λαδιού

parapolitika-Παραπολιτικά-Κρήτης-1ab2bb-318Η μειωμένη φετινή παραγωγή της Ισπανίας , “ανοίγει” την αγορά ελαιολάδου για την Ελλάδα και ολα δείχνουν πως θα θα ειναι μια καλη  χρονιά για παραγωγούς της περιοχής μας, εκτιμά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας  Γιώργος Τσιφετάκης.

Το πρόβλημα του δάκου εχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά και συμφωνα με τον ίδιο, “η δακοκτονία φέτος πήγε καλύτερα απο ολες τις χρονιές”.
Παντως, χρειαζεται να δείξουν προσοχή αυτην την περίοδο οι παραγωγοί και να υιοθετήσουν τη λογική, πως οταν εχω προϊόν, πουλάω,ώστε αν μην μένουν τελικά αδιάθετα αποθέματα ή να καταλήγουν σε πώληση με ιδιαίτερη χαμηλή τιμη.
Ανοιχτά θεματα υπαρχουν ομως και το σοβαρότερο αφορά, στους εργάτες γης. Το ζήτημα εξετάζεται διεξοδικά,ενώ τις επόμενες μερες θα υπάρξει και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.
Τα προβλήματα για τους παραγωγούς ελαιολάδου, εξακολουθούν να ειναι υπαρκτά, με το βάρος να πέφτει στην φορολογία τον ΕΦΚΑ, το ασφαλιστικό.
Ο ΓιώργοςΤσιφετάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχομενο κινητοποιήσεων ,μετά  απο ανοχή κάποιων μηνών για να φανούν οι προθέσεις τη κυβέρνησης .

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας