Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Συνεχίζεται το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Σητείας. Το εγχείρημα άρχισε από την «πάνω γειτονιά», όπως ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Πλατανάκη, και θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο.

«Η πλύση των κάδων είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχε υλοποιηθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας. Συνεχίζεται με το πλύσιμο των κάδων για τα συμβατικά και τα ανακυκλώσιμα υλικά», πρόσθεσε.
Το «πλυντήριο» ακολουθεί κι ένα όχημα του Δήμου. Αυτό μεταφέρει από τα στενά δρομάκια -όπου δεν μπορεί να εισέλθει το πλυντήριο λόγω του όγκου του- τους κάδους για να εξασφαλιστεί η σωστή και πλήρης πλύση. «Να μην αφήσουμε κανένα κάδο που να μην πλυθεί», τόνισε η κ. Πλατανάκη και ζήτησε «την κατανόηση των πολιτών αυτές τις ημέρες που εξελίσσεται η πλύση με ζεστό νερό και απολυμαντικά που έχουν ελεγχθεί».
Η καταγραφή
«Επιπρόσθετα στην διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας γίνεται και η καταγραφή των κάδων από το συνεργείο έτσι ώστε να μετρηθούν οι κάδοι που πλένονται. Αλλά και να διαμορφωθεί μία πλήρης εικόνα των διατιθέμενων κάδων, που θα συμπεριλάβει και παρατηρήσεις για την κατάστασή τους, αν είναι φθαρμένοι, με σπασμένα καπάκια κλπ.
Παράλληλα έχει δοθεί και σε όλους τους οδηγούς απορριμματοφόρων κατάλογος για να σημειώνονται οι κάδοι στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί με σκοπό την καταγραφή των κάδων στην επικράτεια του Δήμου. Η διαδικασία καταγραφής αφορά το σύνολο των κάδων, συμβατικών κι ανακύκλωσης. «Στόχος μέσα από όλη αυτήν την προσπάθεια είναι να έχουμε μία ακριβή και συνολική εικόνα και τί προβλήματα υπάρχουν ώστε να δρομολογήσουμε ενέργειες αντιμετώπισής τους και δαπάνη νέων κάδων στα σημεία που χρειάζονται», εξήγησε η Αντιδήμαρχος.
Οι αλλαγές στις ώρες αποκομιδής
Για τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων η κ. Πλατανάκη ενημέρωσε ότι «κάποια έχουν αλλάξει, κυρίως ως προς την ώρα και γίνονται νωρίτερα στην κατεύθυνση βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως για την αποσυμφόρηση δρόμων και περιοχών στο κέντρο της πόλης ή κοντά σε σχολεία.
Είναι όμως ακόμη κάτι που δοκιμάζεται και ελέγχεται ώστε, αν χρειαστεί, να γίνουν τροποποιήσεις και διορθώσεις και τελικά να προκύψει ο πιο σωστός σχεδιασμός.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας