Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Τα αποτελέσματα της εσπερίδας που διοργάνωσε η "Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ" την 19η Οκτωβρίου 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου της «Κτήμα Τοπλού Α.Ε.» στην Ιερά Μονή Τοπλού, η εσπερίδα με θέμα «Βασικές αρχές της συγκομιδής του ελαιόκαρπου και η διαχείριση των ελαιώνων τη χειμερινή περίοδο», που διοργάνωσε η εταιρεία ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε., το Σάββατο 19/10/2019.

Παίρνοντας το λόγο στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού,  Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Σπανουδάκης ανέφερε, «Η συνεργασία της Μονής με την εταιρεία έχει ήδη αποδώσει καρπούς, ειδικά στα θέματα καλλιέργειας και καταπολέμησης του δάκου».
Ακολούθως η κα Παρλαβάντζα Μαρία, Χημικός Μηχανικός, Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου των Βιοκαλλιεργητών Σητείας Α.Ε., παρουσίασε σωστές πρακτικές συγκομιδής του ελαιοκάρπου, όσον αφορά το χρόνο συγκομιδής, τον τρόπο και τα μέσα, καθώς και τη σωστή αποθήκευση του ελαιοκάρπου για τη μεταφορά του στο ελαιουργείο.
Στο δεύτερο μέρος της εσπερίδας παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον κ. Νικόλαο Μπαγκή, Γεωπόνο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι σωστές τεχνικές για τη διαχείριση των ελαιώνων (το κλάδεμα, η λίπανση, η άρδευση και ζιζανιοκτονία), προσαρμοζόμενες στη δεδομένη κλιματική αλλαγή, με σκοπό να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις για αυξημένη απόδοση των ελαιώνων σε ελαιόκαρπο και παραγωγή ελαιόλαδου ανωτέρας ποιότητας.
Με το πέρας της παρουσίασης η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, όπου οι παρευρισκόμενοι καλλιεργητές της ελιάς έθεσαν καίρια ερωτήματα στον κ. Μπαγκή και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπου δόθηκαν οι απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Νικόλαο Μπαγκή για την επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίασή του στην εσπερίδα μας, αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν και δεσμευόμαστε ως «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.» να συνεχίσουμε αυτό τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς. Σκοπός μας είναι η διαρκής ενημέρωση των καλλιεργητών ελιάς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η πλούσια παραγωγή ποιοτικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου.  



Συνολικες προβολες σελιδας