Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Με ευχές ανέλαβε ο νέος Δήμαρχος Σητείας, μια διαφορετική ημέρα για τον Γιώργο Ζερβάκη

Με χαμόγελο, καλή διάθεση, αποφασιστικότητα και αντίληψη των ευθυνών που συνεπάγεται η θέση του Δημάρχου, ανέλαβε χθες και επίσημα, τα καθήκοντα του ο νέος Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

Η πρώτη υπογραφή του κ. Ζερβάκη αφορούσε την ανανέωση πληρωμής ενταλμάτων από υπαλλήλους διότι με την λήξη της προηγούμενης θητείας έληξε και η δυνατότητα που είχαν για την υπογραφή ενταλμάτων.

Φορτωμένο πρόγραμμα
 Αν και η χθεσινή ήταν η πρώτη ημέρα της θητείας του, ο νέος Δήμαρχος Σητείας είχε ένα «φορτωμένο» πρόγραμμα. Συναντήθηκε με συνεργάτες του στο πλαίσιο ενημέρωσης και προγραμματισμού άμεσων ζητημάτων, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου όπως τις Διοικητικές, την Τεχνική Υπηρεσία, την Πολεοδομία, το ΚΕΠ και συνομίλησε με το προσωπικό, ενώ υποδέχθηκε στο γραφείο του και πολίτες που έσπευσαν να του ευχηθούν καλή αρχή και δύναμη στα νέα του καθήκοντα.
Αναφορικά με τις πρώτες επαφές που έγιναν με το προσωπικό των υπηρεσιών και συνολικά του Δήμου, ο κ. Ζερβάκης τις χαρακτήρισε πολύ καλές, επισημαίνοντας ότι «έχουν την διάθεση να βοηθήσουν από όποιο πόστο έχει ο καθένας. Απλώς πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός για να έχουμε αμεσότερα αποτελέσματα στην καθημερινότητα μας, στην λειτουργία του Δήμου και την παροχή υπηρεσιών στον πολίτη».

Μια διαφορετική ημέρα!
Με έντονους ρυθμούς λοιπόν κύλησε η πρώτη ημέρα για το νέο Δήμαρχο Σητείας. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι ήταν μία διαφορετική ημέρα τόσο για τον ίδιο όσο και τους ανθρώπους που θα συγκροτήσουν την δημοτική ομάδα, με το αίσθημα της ευθύνης να πλανάται εντόνως συνολικά στο Δημαρχείο. «Είμαστε αποφασισμένοι να επιτελέσουμε το καθήκον μας σύμφωνα και με τις εντολές των συνδημοτών μας, με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από πνεύμα συνεργασίας, διαφάνειας και το σπουδαιότερο αποτελεσματικότητας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παραχθεί έργο, από την δεύτερη κιόλας ημέρα», τονίζει.
Για το λόγο αυτό η πρώτη συνάντηση που είχε, ήταν με τους νέους Αντιδημάρχους. Έγινε συζήτηση σε ότι αφορά τα καθήκοντα, την κατανομή των αρμοδιοτήτων τους και επιμέρους δικαιοδοσίες. Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά θέματα και να υπογραφεί η απόφαση ώστε να αναλάβουν και επίσημα δράση.
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος αναλαμβάνει η κ. Ελένη Πλατανάκη, Οικονομικών και Άρδευσης ο κ. Νίκος Μακρυνάκης, Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ. Γιάννης Παπαδάκης και Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας ο κ. Γιώργος Αϊλαμάκης.

Ιεράρχηση ζητημάτων
Επίσης κατά τις πρώτες επαφές και συζητήσεις του νέου Δημάρχου με τους Προϊσταμένους και το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, υπήρξε μία ιεράρχηση ζητημάτων ώστε να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης. «Θέλω να πιστεύω ότι με την συνδρομή των υπηρεσιών, όλων των εργαζομένων, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και όλων των παρατάξεων που συνθέτουν τη νέα, θα προχωρήσουμε κάνοντας ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας. Πρέπει να τρέξουμε αρκετά πράγματα. Όπως έχω αναφέρει ήδη, πάντα υπάρχει κάτι καλό που γίνεται και πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορεί να γίνει. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν με όλες μας τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό που έχουμε ως καινούρια Δημοτική Αρχή, να επιτελέσουμε έργο, με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς. Στην λογική αυτή, θεωρώ ότι και η πρώτη ημέρα της νέας δημοτικής θητείας κύλησε καλά και εύχομαι και οι επόμενες να είναι επίσης καλές. Να μην υπάρξουν γεγονότα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενδεχομένως να αναστείλουν κάποιες προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».
Ευχαριστίες
Ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης από καρδιάς τους πολίτες για το θερμό καλωσόρισμα και τις ευχές τους (στο γραφείο του κατέφθαναν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας λουλούδια και γλυκά), επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει πολλές προσδοκίες από τη νέα Δημοτική Αρχή αλλά και μεγάλη διάθεση στήριξης και βοήθειας. «Είμαστε υποχρεωμένοι, την διάθεση αυτή να την κάνουμε πράξη. Το Δημαρχείο, το γραφείο το δικό μου αλλά και των Αντιδημάρχων θα είναι πάντα ανοικτά προς τον κάθε πολίτη», τόνισε ο κ. Ζερβάκης κάνοντας γνωστό ότι θα καθιερωθεί και η «Η ώρα του Δημάρχου»,  να μπορεί ο δημότης να έχει μία απευθείας επαφή μαζί του. Ο ίδιος εξάλλου όπως σημείωσε είναι ένας άνθρωπος που κυκλοφορεί στους δρόμους και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι την επόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζεται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας στην διάρκεια της οποίας θα γίνει συγκρότηση του νέου Προεδρείου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Ο νέος Δήμαρχος Σητείας στο γραφείο του

Πηγή : Aνατολή


Συνολικες προβολες σελιδας