Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Του πρόσφερε οικονομική βοήθεια κι αυτός του έκλεψε 8.000 ευρώ

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/2/files/2019-09-03/sillipsi.jpgΤου ζήτησε βοήθεια και του την πρόσφερε απλόχερα
Όχι μόνο δεν τον ευχαρίστησε αλλά του έκλεψε και 8.000 ευρώ
Δεν τα κατάφερε να κρυφτεί από τις διωκτικές Αρχές 33χρονος κάτοικος του Δήμου Αγίου Νικολάου και παραπέμπεται στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για κλοπή και παραβάσεις της Ν. περί ναρκωτικών ουσιών.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής είχε επισκεφτεί στην Παχιά άμμο Ιεράπετρας, έναν 61χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας που είχε γνωρίσει πριν πολλά χρόνια στο Μεραμπέλλο και του ζήτησε μια μικρή οικονομική βοήθεια για τις ανάγκες των παιδιών του.
Ο ταβερνιάρης του πρόσφερε ένα μικρό ποσόν που είχε στην τσέπη του και γύρισε πίσω από τον πάγκο του, συνεχίζοντας την προετοιμασία του για να ανοίξει το κατάστημα του.
«Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του νεαρού από το εσωτερικό του μαγαζιού μου, διαπίστωσα ότι το ένα από τα δυο τσαντάκια που είχα πάνω στον πάγκο μου με τα χρήματα που είχα συγκεντρώσει για να κάνω τις πληρωμές του μήνα και να καλύψω τις υποχρεώσεις μου… είχε «κάνει φτερά». Επειδή γνώριζα το παρελθόν του συγκεκριμένου ανθρώπου, κατάλαβα ότι εκείνος μου το πήρε τη στιγμή που του γύρισα την πλάτη για να φύγει. Πήρα αμέσως τηλέφωνο την Αστυνομία και περιέγραψα τι είχε συμβεί, ενώ πήγα και στο σπίτι της μητέρας του και της είπα τι είχε κάνει ο γιός της.
»Το τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, συνεργάστηκαν και το απόγευμα της Δευτέρας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο σε περιοχή του Νομού Ηρακλείου. Εγώ έχω καταθέσει μήνυση στον 33χρονο, ο οποίος οδηγείται στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία που κινητοποιήθηκε αμέσως και συνέλαβε το δράστη της κλοπής αποδίδοντας μου μέρος των χρημάτων που μου είχε κλέψει», μας είπε ο 61χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας από την Παχιά Άμμο, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τον έκλεψε εκείνος που λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε βοηθηθεί οικονομικά από τον ίδιο.
Ο 33χρονος γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές του Ν. Λασιθίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Νομού Λασιθίου, κατηγορούμενος και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Κατηγορείται επίσης ότι αφαίρεσε το τσαντάκι μέσης το οποίο ανήκει σε 61χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη ταβέρνας που περιείχε στο εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 33χρονος διέπραξε την ανωτέρω κλοπή ο οποίος αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και συνελήφθη.
Ακολούθησε έλεγχος στον 33χρονο στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολική ποσότητα ηρωίνης 15,7 γραμμαρίων, μία σύριγγα περιέχουσα διάλυμα ηρωίνης βάρους 30 ml και μέρος του χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί και αποδόθηκε στον παθόντα.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
Στο μεταξύ «ορφανές» παραμένουν οι διαρρήξεις και οι κλοπές σε σπίτια κυρίως της Ιεράπετρας και των δημοτικών κοινοτήτων της, και οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας