Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ψηφίστε για το λογότυπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Εγκαίνια για το Ελληνικό Μεσογειακό ΠανεπιστήμιοΜεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για το λογότυπο

Από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή, στο αίθριο της Λότζια, εκτίθενται τα λογότυπα Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έγινε και είχε μεγάλη συμμετοχή, σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Νίκο Κατσαράκη.
Το λογότυπο του Ιδρύματος θα επιλεγεί από φίλους του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (που θα μπορούν να ψηφίζουν και ηλεκτρονικά), φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς του Ιδρύματος και το διοικητικό προσωπικό αλλά και μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
«Είναι μια κίνηση εξωστρέφειας ουσιαστικά. Θέλουμε να δείξουμε ότι το πανεπιστήμιο με έδρα το Ηράκλειο, ανοίγει τις πύλες του στην κοινωνία που θέλουμε να μας βοηθήσει στην επιλογή λογότυπου. Το Πανεπιστήμιο ξεκινάει την ακαδημαϊκή λειτουργία του με 2.000 πρωτοετείς στα 11 ακαδημαϊκά του τμήματα και ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το λογότυπο. Στην ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που κάναμε, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Συνολικά 30 προτάσεις που περιμένουμε να τις δει ο κόσμος και να επιλέξει ποια του αρέσει. Φίλοι του πανεπιστημίου μπορούν από το διαδίκτυο να ψηφίσουν, ενώ και οι φοιτητές θα συμβάλλουν σε αυτό δυναμικά. Επιπλέον, θα συμμετέχουν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιτροπή εμπειρογνωμόνων από καταξιωμένα μέλη ΔΕΠ άλλων πανεπιστημίων και γραφίστες της αγοράς. Η επιτροπή θα τα δει και θα τα εξετάσει και με ένα συντελεστή βαρύτητας, θα επιλέξει το λογότυπο που θα εγκρίνει η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κατσαράκης.
Η τελική παρουσίαση του λογοτύπου θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Όπως δήλωσε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Νεκτάριος Παπαδογιάννης:
«Η εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια, είναι μια πράξη εξωστρέφειας του Ιδρύματος προς την κοινωνία. Είναι η πρώτη εκδήλωση και μέσω αυτής, καθιστούμε σαφές προς τους πολίτες, ότι τους θέλουμε αρωγούς. Η ψηφοφορία δεν είναι μια περίκλειστη διαδικασία στο πανεπιστήμιο αλλά μια διαδικασία που συμμετέχει ο κόσμος που θα στηρίξει κοινωνικά το Ίδρυμα για να απογειωθεί».

Πηγή : Νέα ΚρήτηΣυνολικες προβολες σελιδας