Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

“Πραξικόπημα” στο δήμο καταγγέλλει ο Θ. Πατεράκης

54268486_2379654272047447_701080044440649728_n“Πραξικοπηματική ” πολιτική καταλογίζει στη νεα δημοτική αρχή ο πρώην δήμαρχος Θ. Πατεράκης που κανει λογο για προσπάθειες αποκλεισμού και απομόνωσης του  ίδιου και της παράταξης του απο τα κέντρα αποφάσεων, οπως οι δυο υπέρ-επιτροπες Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής.

 Κατι που δρομολογήθηκε, με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης  του κ. Σκαρβελακη.  Οπως λεει, “όλο αυτο το σκηνικό οπως στήθηκε, στην ουσία ειναι ενα πολιτικό πραξικόπημα. Απο τη στιγμή που με βάση και το νόμο οι διαδικασίες προέβλεπαν την εκλογή προεδρείου και στη συνέχεια την εκλογή της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής , θεωρώ ότι ηταν τελείως απολίτικο, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό  και ανήθικο να υποβάλει ο κυριος Σκαρβελάκης την παραίτηση  του.”.
Ο Θ. Πατερακης σημειώνει πως το θεμα είχε συζητηθεί με τον Γ. Ζερβακη, διοτι, αν η παράταξη είχε τρία και οχι τέσσερα μέλη, οσα είχαν εκλεχθεί, δεν υπήρχε δυνατότητα εκπροσώπησης στις επιτροπές:
“Άρα η επιμονή της παράταξης του κ.Ζερβακη να αναγκάσει ουσιαστικά τον κ. Σκαρβελακη να υποβάλει εκείνη τη στιγμή την παραίτηση του, αποδεικνύει πως δεν θέλουν απο την παράταξη μας μέλος στις επιτροπές. Άρα, αυτα  που επικαλούνται απο την παράταξη του κ Ζερβακη ότι θελουν συνεργασία,συνεννόηση, την εμπειρία των δυο παλαιών δημάρχων , του κ. Κουρουπάκη και εμένα, αποδείχθηκε στην πραξη ότι δεν το θελουν. Ίσα ίσα απόδειξαν ότι η παρουσία η δική μου στην οικονομική επιτροπή, γιατι εκεί θα έμπαινα, δεν τη θελανε”.
-Γιατι, ομως;
” Εδω ειναι ενα ερωτηματικό. Δεν θελουν την εμπειρία που έχουμε; Έχουμε μια τεράστια εμπειρία και σε δύσκολες και σε ευκολες καταστάσεις .
Μια εμπειρία που μας έδωσε τη δυνατότητα να στηρίξουμε το δήμο σε δύσκολες εποχές. Είμασταν σε μια περίοδο μνημονιακή. Και ομως ενας μικρός. δήμος. άντεξε οικονομικά και παρήγαγε και έργο. Αυτη την εμπειρία δε τη θέλουνε; Άρα σκοπός ήταν ο. αποκλεισμός της παράταξης μας απο τις δυο αυτές βασικές επιτροπές. Διοτι απλά θα μπορούσε ο κ. Σκαρβελάκης να μην παραιτηθεί  αυτη τη μερα, να παραιτηθεί την επόμενη ,τη μεθεπόμενη μερα, εμείς ήδη θα είχαμε εκλεχθεί στις επιτροπές, θα διαρκούσε η θητεία δυο χρονια και μετά, βλέπαμε, τι θα γινόταν.”.
-Συζητήσατε αυτα τα θεματα προεκλογικά με τον Γ. Ζερβακη;
”  Εδω θα εκφράσω ενα πολιτικό παράπονο, μια κριτική. Ο κ. Ζερβακης συναντήθηκε και με τον Κ, Κουρουπάκη και με τον κ. Καραμανωλάκη, συζήτησαν  για διάφορα θεματα. Με μένα η μοναδική συνάντηση ηταν μια επίσκεψη εθιμοτυπική στο γραφειο μου, όντας δήμαρχος εγω ακομα μετά τις εκλογές ,όπου με ρώτησε διάφορα θεματα για κάποιες συγκεκριμένες διευθύνσεις του δήμου. Για θεματα οπως,πως βλέπουμε εμείς τη πορεία του δήμου,πως βλέπουμε να εξελίσσεται ίσως μια τυχόν συνεργασία που και ο. Ζερβακης ηταν υπέρμαχος ,συζήτηση δεν εγινε ποτε. Εγινε αυτο το πραξικόπημα το οποίο σας περιέγραψα. Ολα οσα ανέφερα, αποδεικνύουν πως με κάποιους  ήθελε να συνεργαστεί και με κάποιους άλλους, δεν ήθελε. Προφανώς  δεν ήθελε με μένα. Ολα αυτα που λεει, , πως ενώνουμε δυνάμεις,διαλέγουμε τους καλύτερους απο κάθε παράταξη ειναι έπεα πτεροεντα,λόγια που λέγονται για να λέγονται,δεν αποδεικνύουν την πραγματική πολιτική πρόθεση  δηλαδη τον αποκλεισμό της δικής μας παράταξης απο τα δημοτικά πράγματα”.
-Η αντιπολίτευση, έχει κοινό  “μέτωπο” απέναντι στην πλειοψηφία;
” Η έκφραση και το μέτωπο, δεν μου αρεσει.  Σημαινει αντιπαλότητα, , διαθεση εχθρική απέναντι στη συμπολίτευση. . Νομιζω πως αυτο ειναι λαθος. Εμάς μας ενδιαφέρει να υλοποιηθεί όλος αυτός ο σχεδιασμός που έχουμε κανει,  οι παρεμβάσεις στις υποδομές, στην εξωστρέφεια του δήμου Σητειας . Θα είμαστε συνοδοιπόροι σε οποιοδήποτε δίκαιο αιτημα υπαρχει ,είτε σε ανταγωνισμό με άλλες περιοχές, είτε αντιπολιτευτικά σε σχεση με οποιαδήποτε κυβέρνηση.”..
Ο  Θ. Πατερακης επιμένει πως  η μη υλοποίηση  του σχεδιασμού που εχει γίνει  “θα ηταν τραγικό λαθος, θα χαθούν παρα πολλά χρήματα”.
Αναφερόμενος ειδικά στη συνάντηση του δημάρχου με τους  προέδρους των κοινοτήτων, σημειώνει πως ο ιδιος ηταν παρών ωστοσο δεν κλήθηκε να συμβάλλει στο διάλογο, κατι που οπως λεει, θα έδειχνε “πολιτικό πολιτισμό ” κι ετσι δεν είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει δράσεις στον τομέα καθαριότητας, την ύδρευση, την καθημερινότητα  στην αγροτική οδοποιία ήδη  τρέχουν και έχουν εξασφαλιστεί και τα μηχανήματα ή τα απορριμματοφόρα κατα περίσταση.

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας