Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Γ. Ζερβάκης: «στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας, η ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου μας»

Το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σητείας,
στο αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.
Η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει καθήκοντα 1η Σεπτεμβρίου και πλαισιώνεται από νέα πρόσωπα, ανθρώπους που εξελέγησαν και συμμετέχουν για πρώτη φορά στα δημοτικά δρώμενα, αλλά και από ανθρώπους που είχαν ανάλογη εμπειρία και δράση στο παρελθόν κι εκ νέου συγκέντρωσαν σταυρούς προτίμησης.
Καθήκοντα Δημάρχου αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο κ. Γιώργος Ζερβάκης. Έχοντας ενεργό αυτοδιοικητική παρουσία είτε ως επικεφαλής παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας στο παρελθόν είτε ως Περιφερειακός Σύμβουλος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ζερβάκης είναι ο νέος «καπετάνιος» στο τιμόνι του πλοίου που λέγεται Δήμος Σητείας.
«Ενώνουμε Δυνάμεις»
Λίγες ημέρες πριν το πλοίο «ανοίξει πανιά» στο πλαίσιο της νέας δημοτικής περιόδου,ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ο Δήμαρχος Σητείας αναφέρθηκε στο πλαίσιο δράσης και στη στοχοθεσία της νέας Δημοτικής Αρχής.Βάση τους αποτελεί το σύνθημα του συνδυασμού του οποίου ετέθη επικεφαλής: «Σητεία, Ενώνουμε Δυνάμεις».
«Το σύνθημά μας σημάδεψε την προεκλογική περίοδο και έδειξε ένα δρόμο σύγχρονο, άμεσο και διαφορετικό τον οποίο αβίαστα ακολούθησε η πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Έτσι και τώρα θα παραμείνουμε σταθεροί και πιστοί στις δυνατότητες της συνεργασίας για την επίλυση ζωτικών ζητημάτων μέσα από ανοικτές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.
Είχαμε πει προεκλογικά, και ασφαλώς θα το κάνουμε πράξη, ότι το πλεονέκτημα της μικρής κοινωνίας είναι ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είχαμε επισημάνει ότι άνθρωποι ικανοί, έμπειροι,αποτελεσματικοί, δημιουργικοί, βρίσκονται σε όλους τους χώρους. Το στοίχημα λοιπόν τώρα είναι η σύνθεση και η ενεργοποίηση όλων εκείνων που με αποδεδειγμένες ικανότητες και διάθεση προσφοράς θα βοηθήσουν στην οργάνωση, προετοιμασία και υλοποίηση των στόχων μας. Να είστε σίγουροι ότι το δικό μας παράδειγμα, θα καθορίσει και την ένταση της ενίσχυσης κι ενδυνάμωσης των προσπαθειών μας από τους ίδιους τους πολίτες».
Βελτίωση της καθημερινότητας
Κυρίαρχος στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή ανταπόδοση στο σύνολο της κοινωνίας, ενώ, όπως υπογράμμισε,«προσωπικές στρατηγικές με ιδιοτελή κίνητρα, στόχο την αυτοπροβολή και μεθοδεύσεις, εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων είναι ξεκαθαρισμένο ότι δεν συμβαδίζουν με τις κατευθύνσεις μας.Ό,τι καλό έχει γίνει, στόχος είναι να το βελτιώσουμε. Πάντα θα υπάρχει δυνατότητα για κάτι καλύτερο και πάντα θα εμφανίζονται πρωτοπόρες δυνάμεις καιδημιουργικοί άνθρωποι με ικανότητες και σύγχρονες αντιλήψεις. Με πολλή δουλειά,συνεχή προσπάθεια και δίκαιη αντιμετώπιση, έχουμε δυνατότητα όχι μόνο να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά και να αφυπνίσουμε, να ενεργοποιήσουμε όλους όσοι οραματίζονται την βελτίωση της καθημερινότητας, την ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου μας».
Θέτοντας άξονες προτεραιότητας ο νέος Δήμαρχος Σητείας, εστίασε στην επανεκκίνηση των υπηρεσιών, την αναβάθμιση των επιτροπών και δημοτικών επιχειρήσεων με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της καθημερινότητας του πολίτη, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου. Θα λειτουργήσουν δε συνδυαστικά και επικουρικά με τις Αντιδημαρχίες και το Δημοτικό Συμβούλιο,όπως ανέφερε.
«Η ευσυνειδησία και ο ζήλος πρέπει να χαρακτηρίσουν την καθημερινότητα μας και τον αγώνα μας για κοινωνική προσφορά» υπογράμμισε».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας