Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Πολλές δράσεις και το καλοκαίρι από το Ναυτικό Όμιλο της Σητείας

Συνεχίζει και αυτό το καλοκαίρι τις δράσεις του ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται μαθήματα ιστιοπλοΐας τριγώνου σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 21 χρονών.
Τα καλοκαιρινά τμήματα, στα οποία συμμετέχουν 18 παιδιά, ξεκίνησαν στις 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο. Ακολούθως θα συνεχιστεί η δράση και η προετοιμασία των παιδιών που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αγώνες.

Στο Μεσογειακό Φεστιβάλ
Ο Όμιλος συμμετείχε πρόσφατα και στο Μεσογειακό Φεστιβάλ με πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, των οποίων τη διεξαγωγή και ανέλαβε. Μεταξύ άλλων μαθήματα ιστιοπλοΐας, ιστιοσανίδας, κολύμβησης με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση, κυρίως παιδιών. Αλλά και ελεύθερες βουτιές, όπου η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Μάλιστα προγραμματίζεται για του χρόνου και η πραγματοποίηση πανελληνίου αγώνα στο διάστημα διεξαγωγής του Μεσογειακού Φεστιβάλ.

Η Αυγουστιάτικη Βαρκαρόλα
Παράλληλα ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας συνδιοργανώνει στις 14 Αυγούστου με την Χορωδία Coro Sitia σε συνεργασία με τον Μανώλη Φραγκούλη και την Περιφέρεια Κρήτης μία, την Αυγουστιάτικη Βαρκαρόλα στο λιμάνι της Σητείας. Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με παλιά και σύγχρονα τραγούδια για το φεγγάρι, τη θάλασσα και την νύχτα…
«Στόχος των προσπαθειών του Ομίλου», όπως ανέφερε ο Πρόεδρός του κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου, «είναι η προώθηση των θαλάσσιων αθλημάτων και σπορ, η ενασχόληση κυρίως των παιδιών με αυτά και γενικότερα η τόνωση του αισθήματος της αγάπης για τη θάλασσα, άρα και την προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης η ανάδειξη και η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δεδομένου ότι η Σητεία έχει όλες τις προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και τον πλέον κατάλληλο υγρό στίβο για την διεξαγωγή αγώνων.
Επιπρόσθετα ο Όμιλος επιδιώκει συνεργασίες με φορείς και άλλους συλλόγους στην κατεύθυνση αυτή. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε και στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας και συνδιοργανώνει και την εκδήλωση του Αυγούστου».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή: Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας