Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Πρόταση Μαρκογιαννάκη για τα τροχαία ατυχήματα

Απ’ την αρχή της χρονιάς, έχουμε θρηνήσει ήδη 47 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα. Οι δρόμοι που αξίζουν στην Κρήτη, παρά τα ευχολόγια, παρά την ομολογουμένως  καλή  πολιτική βούληση αργούν και δυστυχώς θα αργήσουν κι άλλο.
Δεν έχουμε όμως άλλο καιρό να χάσουμε. Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφύγουμε νέα ατυχήματα, εν αναμονή ενός σύγχρονου, ασφαλούς οδικού δικτύου.
Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην Αγία Πελαγία θα απεφεύγετο αν υπήρχε στηθαίο. Όντως. Θα απεφέυγετο όμως – ακόμα και χωρίς στηθαίο –  αν ο οδηγός του Ι.Χ. είχε επιδείξει σωστή οδηγική συμπεριφορά, αν ακολουθούσε τα προστάγματα του Κ.Ο.Κ.
Το ελάχιστο που μπορούμε ως περιφέρεια να πράξουμε, όσο περιμένουμε επιτέλους την δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου, είναι να «βομβαρδίζουμε» συνεχώς τους οδηγούς με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα υπογραμμίζοντας ότι η συμμόρφωσης στον Κ.Ο.Κ, η προσωπική ευθύνη (κράνος, ζώνη, όχι κατανάλωση αλκοόλ, ταχύτητα κ.ο.κ.) συμβάλλουν με τη σειρά τους στην πρόληψη των τροχαίων.
Προτείνουμε, λοιπόν, την έγκριση δαπάνης για δημιουργία και μετάδοση σχετικών μόνιμων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων, τα οποία θα επαναλαμβάνονται με μεγάλη συχνότητα, καθημερινά, στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Όλοι μας έχουμε ευθύνη – για τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας – ειδικά υπό την παρούσα ανεπαρκή οδική / δομική πραγματικότητα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Συνολικες προβολες σελιδας