Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Γνωριμία με την ιστορία, τη λαογραφία και την γεωκληρονομιά του Παρασπορίου και τις γύρο περιοχές

http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/08/DSCN3586.jpgΣτα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων, πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 21 Αυγούστου  εκδήλωση του Γεωπάρκου της Σητείας με θέμα: «Γνωριμία με την ιστορία, τη λαογραφία και την γεωκληρονομιά του Παρασπορίου και τις γύρο περιοχές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με του πολιτιστικού Συλλόγου Παρασπορίου, την οργανωτική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. και την στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου).

Ήταν μια ξεχωριστή και όμορφη βραδιά, που ξεκίνησε με ενημέρωση για την ιστορία της περιοχής από την μινωική εποχή μέχρι και την πρόσφατη περίοδο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού και τους  αρχαιολόγο κ. Νίκο Πανουτσόπουλο και Μαριάνα Κατηφόρη.

Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στα σημεία ενδιαφέροντος του χωριού, από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Νεκτάριο Ξυπόλητο,   η οποία ολοκληρώθηκε στην Κάτω Βρύση σε μια περιοχή κατάφυτη από πλατάνια.
Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για το Γεωπάρκο της Σητείας και την γεωκληρονομιά της περιοχής από τον υπεύθυνο του Γεωπάρκου Σητείας κ. Βαγγέλη Περάκη στην Κάτω Βρύση.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με καλή μουσική και χορό, από την ορχήστρα ποικίλης μουσικής  «ΤΣΙΤΑ ΚΟΡΔΑ».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρασπορίου, για την φιλοξενία και την συνεργασία τους, την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου) για την στήριξη της εκδήλωσης, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. για την οργανωτική υποστήριξη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού και τους  αρχαιολόγο κ. Νίκο Πανουτσόπουλο, όπως και την αρχαιολόγο Μαριάνα Κατηφόρη   και τέλος την ορχήστρα ποικίλης μουσικής  «ΤΣΙΤΑ  ΚΟΡΔΑ».

Το Γεωπάρκο της Σητείας συνεργάζεται με όλους του πολιτιστικούς συλλόγους της Σητείας,  που βρίσκονται στα όρια  του Γεωπάρκου σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολή του  μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Παρασπόρι.

 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/08/IMG_20190821_232320.jpg


http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/08/DSCN3586.jpg


 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2019/08/IMG_20190821_213036.jpg


Συνολικες προβολες σελιδας