Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Στήσανε κατσαρόλες στην Πλατεία και μαγείρεψαν για...όλους!


Μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης και προσφοράς
Πήρανε τις κατσαρόλες τους, τα καζάνια, τα υλικά και ξεκίνησαν να μαγειρεύουν το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου!


Μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης και προσφοράς, από την ομάδα "Ο Αλλος Ανθρωπος - Κοινωνικη Κουζινα - Δωρεαν Φαγητο Για Ολους" σε συνεργασία με την γνωστή μας "Κίτρινη Αποστολή".

Όπως ανέφερε η σχετική πρόκληση των διοργανωτών: "Κοπιάστε να γνωριστούμε, να ενώσουμε τις διαφορές μας και να τις κάνουμε χαμόγελο, γιατί όλοι είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ Άνθρωποι"!

Το μενού περιελάμβανε: κολοκυθάκια και μελιτζάνες βιολογικές με πένες.
Πρωτεργάτης της ομάδας "Ο άλλος άνθρωπος" ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που μαγειρεύει σε όλη την Ελλάδα, ενώ το "τμήμα Κρήτης" μένει μόνιμα στη Σητεία. Μαγείρεψαν στο Ηράκλειο, ενώ τις επόμενες μέρες θα πάνε Ιεράπετρα και Χανιά.

Σύνθημά τους: Κάνουμε τη διαφορετικότητα μας χαμόγελο μέσω του φαγητού
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονοπουλος, από την Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος δήλωσε: "Ήρθαμε να κάνουμε αφύπνιση συνειδήσεων με όχημα το φαγητό! Δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν έχουμε νομική μορφή. Στηριζόμαστε αποκλειστικά σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου εθνικότητας, ανεξαρτήτου θρησκείας, ανεξαρτήτου κοινωνικής και γραμματικής θέσης. Μας αρέσει να μαγειρεύουμε όλοι μαζί και να τρώμε όλοι μαζί".
Η "τρελή", όπως την χαρακτηρίζει, ιδέα του κ. Πολυχρονοπουλου ξεκίνησε το 2011: "Ήμουν σε μια λαϊκή αγορά στο Αιγάλεω και είδα δύο πιτσιρίκια να ψάχνουν σε ένα κάδο σκουπιδιών. Πάλευαν για κάποια σάπια πράγματα που πέταγαν οι άνθρωποι της λαϊκής. Δεν με πείραξε τόσο το γεγονός αυτό, όσο το ότι έβλεπα τον εαυτό μου και τους υπόλοιπους ανθρώπους να μην κάνουμε τίποτα για αυτό. Πλήρης αδιαφορία".
Άνεργος δύο χρόνια, εκείνη την εποχή, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονοπουλος αποφάσισε να κάνει κάτι για να περιοριστούν αυτές οι εικόνες. "Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Ζει και έχει μεγαλουργήσει μέσα από τις συλλογικότητες και τις κοινωνικές επαφές. Οι εικόνες αυτές με πείραξαν πάρα πολύ. Έπρεπε να κάνω κάτι", μας εξιστορεί και συνεχίζει: "Για να μην με περάσουν για τρελό και με πάνε σε καμία φυλακή ή στο τρελοκομείο, σκέφτηκα: "Ποτέ μαζευόμαστε, έχουμε διαφορετικές απόψεις και δεν τσακωνομαστε; Όταν τρώμε! Κι εγώ αυτό θα κάνω, θα τρώω κάθε μέρα στο δρόμο και θα ενώνω όλους τους ανθρώπους! Προτεραιότητα μας ήταν και ειναι οι άστεγοι και οι άποροι. Τρώμε όμως μαζί τους, δεν τους δίνουμε απλά το φαγητό. Γιατί είμαστε όλοι ίσοι! Δεν είμαστε διαφορετικοί, είμαστε μοναδικοί! Κανείς δεν είναι ανώτερος από τον άλλον! ".
Η Κοινωνική Κουζίνα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. "Οκτώ χρόνια τώρα έχουμε μαγειρέψει πάνω από 12 εκατομμύρια μερίδες φαΐ. Η ανταπόκριση που έχουμε είναι πολύ μεγάλη. Μας στηρίζει μόνο ο κόσμος, μόνο οι άνθρωποι. Άνθρωποι που μένουν στο δρόμο κι έχουν το δικαίωμα να πάρουν δύο μακαρόνια μας τα φέρνουν για να τους τα μαγειρέψουμε. Κι επιχειρηματίες όμως έχουμε, καθώς και μεγάλες εταιρείες, που χωρίς να θέλουν να διαφημιστο'υν μας φέρνουν κι αυτοί τρόφιμα", σημειώνει ο κ. Πολυχρονόπουλος.



Πηγή : Cretalive


Συνολικες προβολες σελιδας