Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Οικισμός Διονυσος - ΣΟΕ : Ενστάσεις , παρασκήνιο και μια απόφαση σκάνδαλο ! Όλο το ρεπορτάζ !

Οικισμός Διονυσος - ΣΟΕ : Ενστάσεις , παρασκήνιο και μια απόφαση σκάνδαλο  ! Όλο το ρεπορτάζ !
Διαβάστε το κείμενο του Μη κερδοσκοπικού Συλλόγου των Ιδιοκτήτων Οικισμού Διόνυσος που λάβαμε στα χέρια μας 31 Μαίου και δημοσιεύσαμε στο Newspistol.gr 

Του νομίμως εκπροσωπούμενου μη κερδοσκοπικού σωματείου υπό την επωνυμία «Σύλλογος των Ιδιοκτητών του Οικισμού Διόνυσος» του ιδιωτικού Οικισμού «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»


Είμαστε ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί από το έτος 2001, με έδρα την Σητεία. Το σωματείο εκπροσωπεί την πλειοψηφία του αριθμού των ιδιοκτητών του ως άνω οικισμού, αγωνιζόμενο εδώ και πολλά έτη, για την εύρυθμη λειτουργία αυτού, καθώς και την αξιοποίηση των περιουσιών μας, σύννομα και με τον πλέον επωφελή τρόπο για τους εαυτούς μας, την τοπική κοινωνία και την πατρίδα μας.

Αφορμή του εν λόγω σημειώματός μας, στάθηκε η ήδη υπερδεκαετής διαχείριση του οικισμού μας, από μία διορισθείσα επταμελή Διαχειριστική Επιτροπή, κατά παράβαση του κανονισμού σχέσεων ιδιοκτητών του οικισμού αυτού, καθώς και των χρηστών ηθών, η οποία έχει ήδη κριθεί από τα Δικαστήρια ότι δεν μπορεί να εκτελεί διαχειριστικές πράξεις στον οικισμό. Με την απόφαση 204/2018 του Μονομελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, η οποία δημοσιεύτηκε την 30/07/2018, το Δικαστήριο αναγνώρισε την έλλειψη νομιμοποίησης της εν λόγω Διαχειριστικής Επιτροπής.  Δυστυχώς, αντί τα πρόσωπα που την απαρτίζουν να σεβασθούν τις αποφάσεις των Δικαστηρίων (όπως και την πρόσφατη απόρριψη του αιτήματός τους για ανάθεση της προσωρινής διαχείρισης, από τον Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου), συνεχίζουν να εκλαμβάνουν εαυτούς ως μόνους αρμοδίους και ικανούς για το δύσκολο διαχειριστικό έργο και συμπεριφέρονται ως νόμιμοι διαχειριστές. Η έκπτωτη Διαχειριστική Επιτροπή, η οποία θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν προήγαγε τα συμφέροντα του οικισμού μας, αλλά αντιθέτως τον οδηγεί στην απαξίωση και δίχασε τους συνιδιοκτήτες, δυστυχώς επιδιώκει να συνεχίσει κατά τον ίδιο τρόπο.

Αυτή η Διαχειριστική Επιτροπή, εκμεταλλευόμενη τον πολύ μεγάλο αριθμό συνιδιοκτητών, καθώς επίσης και την δυσκολία αυτοπρόσωπου ελέγχου από μέρους τους, λόγω κυρίως της μεγάλης διασποράς τους στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο, κατόρθωσαν όλα αυτά τα έτη, να παρουσιάζουν μια επίπλαστη εικόνα ενός, δήθεν, άψογου, υποδειγματικού και λειτουργικού πρότυπου οικισμού. Ωστόσο, τόσο για εμάς τους ιδιοκτήτες, όσο και για τους φιλοξενούμενους στον οικισμό, η πραγματική κατάσταση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, σε σημείο που αποτυπώθηκε σε πολλά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, όπως πχ της «ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» περί «χωριού-οικισμού φάντασμα».     Επιπρόσθετα, η ως άνω Διαχειριστική Επιτροπή, καίτοι στερούμενη νομιμοποίησης από τα αρμόδια Δικαστήρια της Χώρας, προχώρησε αφ’ ενός μεν, σε έγερση αγωγών κατά ορισμένων συνιδιοκτητών προς καταβολή, κατ΄ αυτήν, οφειλομένων κοινοχρήστων δαπανών, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση όλων των συνδιοκτητών  με ατελέσφορα και υπέρογκα έξοδα, αφ’ ετέρου δε, σε παράνομη εκμίσθωση κοινόχρηστων και κοινόκτητων χώρων του οικισμού, σε εταιρία ιδιοκτησίας δύο εκ των μελών της εν λόγω Διαχειριστικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία είχε μισθώσει εδώ και περίπου 4 χρόνια την πισίνα και τους κοινόχρηστους χώρους του κάστρου. Ως αποτέλεσμα της παράνομης αυτής πρακτικής, ζητήθηκε από ιδιοκτήτες να καταβάλουν αντίτιμο για τη χρήση κοινόχρηστων εγκαταστάσεων κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας, παρότι σε αυτόν ρητώς αναφέρεται ότι όλοι οι συνιδιοκτήτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά.

Ιδιαιτέρως θέλουμε να σταθούμε στον αδιαφανή και παράνομο τρόπο «ενημέρωσης» των συνιδιοκτητών και επομένως καταλογισμό των κοινοχρήστων δαπανών από την προ πολλού έκπτωτη Διαχειριστική Επιτροπή. Αυτή, επέλεξε να αποστέλλει στους συνιδιοκτήτες πρόσκληση προς εξόφληση, χωρίς την επισύναψη των παραστατικών που αποδεικνύουν τις γενόμενες δαπάνες, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρείχαν τις υπηρεσίες και την ανάλυση των παρασχεθεισών υπηρεσιών. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, είναι προφανές και στον πλέον αδαή, ότι οι απαιτήσεις της έκπτωτης Διαχειριστικής Επιτροπής, ούτε αιτιολογούνται, ούτε έχουν νόμιμο έρεισμα.   

Κατόπιν των ανωτέρω, καθίσταται επιτακτική περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ανάγκη ανάληψης ουσιαστικής και πολύπλευρης δράσης από μέρους όλων μας, ως συνιδιοκτητών του εν λόγω ιδιωτικού οικισμού, τόσο για να εκλεγεί το συντομότερο ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ Διαχειριστική Επιτροπή, από μια Νόμιμη Γενική Συνέλευσή, η οποία θα εκπροσωπεί, θα διεκδικεί και θα προάγει πάνω από όλα την λειτουργία, τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του οικισμού μας, όσο και για να λάβει επιτέλους τέλος η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση της επένδυσής μας, να αντιμετωπιστούν σύννομα και άμεσα οι πάσης φύσεως νομικές, οικονομικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες και να αναζητηθούν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης, στους οποίους θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Και ερχόμαστε στο σήμερα με ρεπορτάζ και την συνέχεια αυτού του πολύ σοβαρού και λεπτού θέματος που έχει γίνει μεγάλος ντόρος στην Κρήτη. 

Το δικαστήριο που είχε γίνει  10/06/2019 αποφάσισε να μην εκδόσει  προσωρινή διαταγή Διαχείρισης μέχρι να γίνει στις 04/12/2019 η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να οριστεί ο νόμιμος νεος διαχειριστής ! Έτσι φέτος ο οικισμός δεν θα λειτουργήσει τουριστικά αφου δεν μπορούν να ανοίξουν πισίνες και παραλίες ! Στον χώρο του οικισμού αυτή την στιγμή βρίσκονται 50 περίπου άνθρωποι κυρίως ιδιοκτήτες ! Από την Παρασκευή το πρωί δεν υπάρχει νερό μέσα στον οικισμό ! Χθες το πρωί ενημερώθηκε η Δευας Σητειας που είναι υπεύθυνη για την παροχή νερού προκειμένου να στείλει  συνεργείο για την βλάβη !

Το πρωί της ίδιας μέρας ο προϊστάμενος της υπηρεσίας  ενημέρωσε ότι οι δεξαμενές του οικισμού είναι γεμάτες και ότι το πρόβλημα οφείλεται στο δίκτυο του Διονύσου ! Υδραυλικός που  ήρθε αμέσως ανέφερε  ότι για να φτιάξει το πρόβλημα πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπόγειο χώρο όπου τα κλειδιά τα έχει με παράνομο τρόπο  ο πρώην διαχειριστής που διαμένει εντός του οικισμού !
Έγιναν τηλέφωνα  για να ανοίξει ο οποίος όχι μόνο  αρνήθηκε αλλά ταυτόχρονα μίλησε και άσχημα πολύ  ! Τότε έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με το  ΑΤ Σητειας και στον αξιωματικό υπηρεσίας όπου και αυτός με την σειρά του κάλεσε τον πρώην διαχειριστή να  δώσει τα κλειδιά ο οποίος και πάλι το αρνήθηκε !

Χθες βράδυ κατατέθηκαν εναντίον του πρώην διαχειριστή πάνω από 10 μηνύσεις για κίνδυνο  κατά ζωής και περιουσίας ! Μέχρι αυτή την ώρα λύση δεν έχει βρεθεί και μέσα στον χώρο βρίσκονται άνθρωποι μεγάλοι στην ηλικία με σοβαρά προβλήματα υγείας ( νεφροπάθεια , καρδιοπαθείς , καρκινοπαθείς , άτομα με κινητικά προβλήματα ) . Επίσης λόγο του ότι δεν υπάρχει νερό , υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής του χώρου !

Οι  πρώην διαχειριστές συνεχίζουν παρά τις δικαστικές αποφάσεις να δρουν ως διαχειριστές , να εμφανίζονται στις δημόσιες υπηρεσίες καταπατώντας τις αποφάσεις ! Έφτασαν στο σημείο να αφήνουν τους συνυδιοκτήτες τους σε ομηρεία χωρίς νερό για 3 μέρες χωρίς να τους  ανοίγουν τους κοινοχρηςτους χωρους ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα , εκθέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους  και την περιουσια τους ! Επισης στον χώρο ιδιοκτησιας δυο εκ των 7 μελών τις πρώην διαχειριστικης επιτροπης έχει επιβληθεί πρόστιμο από την πολεοδομία 800.000 , για αυθαίρετα κτίσματα τα οποία έγιναν σε κοινοχρηστους χωρους εν άγνοια των συνιδιοκτητών ( πρόστιμο το όποιο έχει επιβληθεί στον οικισμό και όχι σε αυτούς ) . Τέλος υποβλήθηκε από πρώην διαχειριστή ένσταση στην πολεοδομία  καταπατώντας την δικαστική απόφαση , αφού στο κείμενο που ο ίδιος γράφει , εμφανίζει τον εαυτό του ως διαχειριστή

Θα έχουμε και συνέχεια στο θρίλερ αυτό με ντοκουμέντα....

Πηγή : Newpistol.gr

Συνολικες προβολες σελιδας