Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ικανοποιητικά διενεργείται η ανακύκλωση στη Σητεία

Για τους κάδους ανακύκλωσης και συμβατικών απορριμμάτων ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Κοζυράκης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρξει και προσαρμογή στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει η Ε.Ε. Οι κάδοι χωρίζονται σε τέσσερις ειδικούς κάδους, για οργανικά απόβλητα, χάρτινα, γυάλινα, πλαστικά. Εισερχόμαστε σε μία άλλη περίοδο με εξειδικευμένο διαχωρισμό πλέον των απορριμμάτων.

Στον τομέα επίσης της ανακύκλωσης, τα νεότερα είναι θετικά αφού, όπως μας ενημέρωσε η Εταιρία Ανακύκλωσης, εγκρίθηκε η δωρεάν προμήθεια -χορηγία ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, χωρητικότητας 8 τόνων, που ευελπιστούμε ότι θα αφιχθεί στο Δήμο εντός διμηνίας περίπου. Θα διευκολύνει πάρα πολύ την διαδικασία της ανακύκλωσης εντός της πόλης της Σητείας διότι θα είναι μικρό κι ευέλικτο.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα μίας συντονισμένης και σωστής διαδικασίας σχετικά με την ανακύκλωση την οποία εφαρμόσαμε και εκτιμήθηκε από την Εταιρία Ανακύκλωσης, γι’ αυτό και μας προσέφεραν το απορριμματοφόρο. Δηλαδή, τροφοδοτεί (η Εταιρία) με κάδους και απορριμματοφόρα τις περιοχές όπου παρατηρείται πρόοδος και αύξηση της ανακύκλωσης. Θεωρούμε λοιπόν ότι ήταν σημαντική επιτυχία η αύξηση της ανακύκλωσης στην περιοχή μας βάσει της οποίας προμηθευόμαστε το δεύτερο απορριμματοφόρο το οποίο δίδει την δυνατότητα επέκτασης της ανακύκλωσης, από την νέα πλέον Δημοτική Αρχή, σε όλο το Δήμο μιας και υπήρχαν περιοχές όπου δεν γινόταν ανακύκλωση λόγω του ότι το ένα μόνο όχημα δεν προλάβαινε να καλύψει όλο το Δήμο».

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας