Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Άλλαξαν την εικόνα των δημόσιων WC

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησαν επαγγελματίες, αλλά και κάτοικοι της οδού Καραμανλή στο παραλιακό μέτωπο της Σητείας. Κάποιοι λίγοι αρχικά είχαν την ιδέα, την μοιράστηκαν με άλλους κι έτυχε θερμής ανταπόκρισης.
Σταδιακά οι πολίτες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και διαμένουν στη συγκεκριμένη περιοχή, αποφάσισαν να αλλάξουν την εικόνα των δημόσιων WC που βρίσκονται εκεί, του περιβάλλοντος χώρου και των παρτεριών, αναλαμβάνοντας το κόστος -περίπου 2.000 €- και προσφέροντας και εθελοντική εργασία.
Η δράση ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες, αφού προηγήθηκε -όπως ανέφεραν- συνεννόηση με το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Γύρω από τον χώρο των WC τοποθετήθηκε μία ξύλινη κατασκευή, που θα στηρίξει τα φυτά και τα λουλούδια, που φυτεύονται περιμετρικά -20 αναρριχόμενα και 35 τριανταφυλλιές, δίνοντας μία πραγματικά άλλη εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο, σαφώς καλαίσθητη, τόσο για τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες.
Πρόκειται για μία προσπάθεια ενεργών πολιτών, που στόχο έχει να κάνει το κομμάτι αυτό του παραλιακού μετώπου της Σητείας πιο όμορφο… Τόσο απλό, αλλά συνάμα σημαντικό…
Θα πρέπει φυσικά -προκειμένου συνολικά το αποτέλεσμα να είναι καλό- οι υπεύθυνοι να φροντίσουν ώστε τα WC να είναι καθαρά κι εντός καθημερινά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας