Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της ΝΔ στο Λασίθι

Η αντίστροφη μέτρηση για της εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχει ξεκινήσει. Πλέον ενδιαφέρον παρουσιάζει τα ονόματα των στελεχών που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων,
που ήδη έχουν αρχίσει αν γίνονται γνωστά κατά τμήματα. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών οι πρώτοι 397 υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, έχουν κλειδώσει και αναμένεται σε αυτούς να προστεθούν και κάποια ακόμα ονόματα.
Ένα νέο δεδομένο που θα φέρει κάποιες αλλαγές σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες, είναι το ζήτημα της ποσόστωσης των δύο φύλων. Με βάση τη νέα νομοθεσία, η ποσόστωση υπέρ των γυναικών στα ψηφοδέλτια αυξήθηκε από το 30% στο 40% και όχι μόνον αυτό: Η ποσόστωση ισχύει πλέον ανά εκλογική περιφέρεια και όχι στο σύνολο της επικράτειας που ίσχυε μέχρι και τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Συνεπώς, δεν αρκεί το 40% των ονομάτων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, όπως βεβαίως και κάθε κόμματος, συνολικά να είναι γένους θηλυκού. Πρέπει σε κάθε μία ξεχωριστά από τις 60 συνολικά εκλογικές περιφέρειες της χώρας, το 40% του ψηφοδελτίου να αποτελείται από γυναίκες.
Ζήτημα που επηρεάζει βέβαια και το νομό Λασιθίου όπου με δεδομένο πως οι υποψήφιοι βουλευτές θα είναι από δύο έως τέσσερις, πρακτικά σημαίνει πως οι υποψήφιοι της ΝΔ στο νομό θα είναι είτε δύο άνδρες και δύο γυναίκες, είτε ένας άνδρας και μια γυναίκα.
Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα που εξασφάλισαν τα Παραπολιτικά στο νομό Λασιθίου έχουν κλειδώσει τα ονόματα των Γιάννη Πλακιωτάκη, Δέσποινας Μπαλοθιάρη και Νεκτάριου Παπαβασιλείου, και έτσι για να κλείσει το ψηφοδέλτιο μένει ακόμα μια γυναίκα.
Υποψήφιοι οι οποίοι, αν δεν υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινωθούν και επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία  αφού ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι λίγος.
ΟΙ υπόλοιποι υποψήφιοι που φαίνεται πως έχουν κλειδώσει μέχρι τώρα στην Κρήτη
Ηράκλειο (8 έδρες)
Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Γρηγόρης Πασπάτης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, Θεανώ Βρέντζου, Ανδρέας Στρατάκης, Νίκος Τζώρτζογλου.
Λασίθι (2 έδρες)
Γιάννης Πλακιωτάκης, Δέσποινα Μπαλοθιάρη, Νεκτάριος Παπαβασιλείου.
Ρέθυμνο (2 έδρες)
Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, Στέλιος Μαλλιαρός, Αγάπη Κακλιδάκη (Κακλή).
Χανιά (4 έδρες)
Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Δημήτρης Φραγκάκης, Ελβίρα Στασινού, Γιώργος Σχοινοπλοκάκης, Βασίλης Διγαλάκης, Γιάννης Κασελάκης.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι


Συνολικες προβολες σελιδας